Vestigiile vremurilor apuse: plăcuță stradală interbelică pe una dintre cele mai celebre străzi, Lipscani, în centrul istoric al Bucureștiului.

Realizată din email albastru de cea mai bună calitate, face parte din poate cea mai durabilă generație de plăcuțe cu numele străzilor, scrise cu font art déco îngroșat, la modă în epocă și montate pe multe clădiri din oraș în anii ’30. Amplasarea se făcea de regulă în capetele străzii și la intersecția cu alte artere.

Plăcuțele stradale interbelice sunt martore ale schimbărilor dramatice prin care a trecut capitala în ultimul secol, iar dacă n-au fost ciobite și n-au ruginit, se mențin în stare foarte bună și acum. Parte din ele a dispărut odată cu clădirile (bombardamente, cutremure, demolări) sau prin înlocuirea cu surogate foarte slab calitative după 1989. În timp ce multe orașe din afară își prezervă plăcuțele stradale de epocă în spiritul respectării istoriei și evoluției urbane, la București nu mai există model unic de plăcuță stradală din anii ’90. Diversitate?

Bonus: plăcuța asta e montată pe clădirea cu cupolă și fațadă de cărămidă cu smălțuire selectivă de la intersecția străzilor Lipscani și Domnița Anastasia. Inițial Judecătoria Sectorului Roșu la anii 1900, în prezent Biroul de Relații cu Publicul al MAI.

Mai multe plăcuțe stradale, firme și font-uri vechi plus tricouri cu așa ceva găsești pe Typography Bucharest.instagram.com/typography.bucharest

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.