Vești bune! Au început lucrările de amenajare a pistelor de biciclete pe tronsonul sudic al Căii Victoriei, segment cuprins între bulevardul Elisabeta și Piața Națiunile Unite. Bicicliștii vor putea parcurge artera istorică integral pe piste dedicate, din Piața Victoriei până la râul Dâmbovița. E un pas mic înainte pentru transportul ecologic, alternativ, în capitală.

Totuși, trebuie privit totul în cheie electorală: administrația Firea se apucă heirupist de lucrările astea în plină campanie pentru prezidențiale și în precampanie super timpurie pentru localele din 2020, când actualul primar general candidează pentru un nou mandat. De ce din 2016 până acum nu au fost finalizate pistele de biciclete de pe Calea Victoriei?

Se fac lucrări de calitate? Probabil nu prea, se mențin aspectul și standardele mediocre din timpul administrației Oprescu, șantierul nu e bine delimitat, totul pare organizat pe genunchi. Bucureștiul mai are mulți kilometri de piste de biciclete de construit dar mai ales are de lucrat la schimbarea mentalului colectiv care tinde să pună mașina pe primul loc când vine vorba de a te mișca prin oraș.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.