25.2 C
București
marți, mai 21, 2024

Văzut de la București, așa ceva pare SF.

Probabil că primarii și consilierii municipali din capitala României ar considera ce a făcut Primăria New York ca fiind pierdere de vreme, ceva total neprofitabil, demn de de săraki.

La București avem fix curentul opus: spațiile verzi se reduc drastic de la an la an (betonări, retrocedări dubioase urmate de proiecte imobiliare agresive etc.) iar vegetația rămasă e „toaletată” (de fapt, măcelărită) în ultimul hal, sub diverse pretexte. Amprenta de carbon nu e redusă, dimpotrivă, autoritățile stimulează emisiile de noxe prin lărgirea de drumuri să încapă mai multe mașini, prin eșecul de a rezolva inteligent problema parcărilor, prin menținerea unui sistem de transport în comun ineficient și prin refuzul sistematic de a stimula transportul alternativ, ecologic, nepoluant. Lista ar putea continua, vorbim de ani buni despre toate astea.

Sărakii de la New York nu au învățat ce e aia peisagistică „modernă”, înlocuirea anuală a vegetației sau furnizorii agreați și se țin de chestii eco hipioate.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie