25.2 C
București
marți, mai 21, 2024

Unul dintre conacele cu domeniu generos situate chiar în centrul capitalei e Casa Lahovari.

Unul dintre conacele cu domeniu generos situate chiar în centrul capitalei e Casa Lahovari (Lahovary) de pe Calea Dorobaților, fix lângă Piața Romană.

1889. Contractat de conservatorul Ion Lahovari, politician de seamă, arhitectul francez Louis Blanc optează pentru a retrage clădirea principală cu 30 metri de la stradă, în mijlocul unui parc de 4000 metri pătrați, care include clădiri-anexe. Grădina din spatele conacului măsoară 2000 metri pătrați, iar reședința include pivnițe, parter, etaj și o mansardă înaltă. Stilul e cel al renașterii franceze, foarte impunător, simetric și elegant.

Fiica lui Ion Lahovari, Martha Lahovari (1889-1973) locuiește aici o perioadă împreună cu surorile ei, înainte de a deveni prințesă Bibescu prin căsătoria cu prințul George Valentin Bibescu în 1905. În anii recenți, domeniul Lahovari a fost sediul Cambridge School of Bucharest, o instituție de învățământ privată care anul ăsta se mută de acolo.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla mai departe cu casa Lahovari.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie