Când au vorbit prima și ultima oară primarul sectorului 5, Daniel Florea (PSD) și primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea (PSD) despre unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură industrială veche din oraș, fosta fabrică de bere Bragadiru/Rahova? Fix acum 3 ani, când s-a prăbușit acoperișul degradat al halei dinspre b-dul Coșbuc. Atunci au tunat și au fulgerat că proprietarul va fi tras la răspundere. Desigur că n-au făcut nimic.

Ce fac cei doi edili incompetenți acum?

Florea e ocupat cu branding personal pe bani publici, pune obiecte roșii cu #DF și #fapte prin sector, iar Firea stă de beef-uri politice cu Guvernul, că e ușor să faci scandal în loc de treabă pe bune.

Fabrica Bragadiru e și mai degradată, ea ar trebui naționalizată urgent în interes public și transformată în hub multifuncțional (birouri, locuințe, centre culturale etc.) care să deservească bucureștenii. Există un exemplu de succes în acest sens chiar vizavi de fabrică, fosta Bursă a Mărfurilor (The Ark). Proprietarul fabricii e plecat peste mări și țări, n-are interes să salveze un monument istoric relevant pentru dezvoltarea industrială a capitalei, pentru el contează doar terenul valoros.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.