12.8 C
București
duminică, martie 3, 2024

Uneori lucrurile mici au impact mare.

pe 27 noiembrie începem montajul scării urbane de acces la Galeriile Kretzulescu.

 

Uneori lucrurile mici au impact mare. O scară de acces către porticul/galeria imobilului Kretzulescu (cel cu librăria Humanitas) de la Piața Revoluției e exact ce trebuia pentru a conecta strada de un spațiu altcumva suspendat, dar destul de circulat. Între timp aici s-au deschis și cafenele, ceea ce a crescut fluxul pietonal. E o inițiativă simplă pe care autoritățile locale n-au fost în stare s-o implementeze. Felicitări BAZA / Little Improvements!

Imobilul e construit în 1941 pe locul fostelor clădiri ale Hanului Kretzulescu, demolat la finalul anilor ’30 pentru lărgirea Căii Victoriei pe respectivul tronson. Inițial Librăria Buchholz plus clădire de birouri, edificiul a adăpostit un sediu al Securității în perioada comunistă, dar și registratura Consiliului de Stat al Republicii. Azi e nefolosit în afară de parter, dar e acoperit de mesh-uri publicitare.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie