21.9 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Unde s-or fi dus patiseriile de la metrou?

Deja se fac trei ani de cînd au început să dispară popularele spații comerciale de la intrările în stațiile metroului. Cum să nu ne pară rău că-n locul lor nu s-au deschis altele, mai civilizate, mai mari? Noi, oamenii, nu ne-am ales cu nimica – ca de obicei.

Bucureșteanul își aduce aminte cu drag de patiseriile care funcționau cu folos, căutate nu doar de călător, dar și de cel aflat în vecinătate. Un covrig, o merdenea: totul la-ndemînă, totul la un preț convenabil. Și totul ăsta s-a pierdut.

Că – iată – sîntem mai săraci, nu ne miră.

Cum să nu ne-ntrebăm: oare unde au ajuns patiseriile astea? S-au mutat? Au plecat altundeva cu personal, cu rețete, cu știința de a servi?

Erau genul de afaceri care, desigur, n-aveau nici pe vremea cînd funcționau cu succes nevoie de o prezență și o interacțiune virtuală; așa că cine să știe cum să le mai ia urma.

de The Hungry Mole

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie