Articolul asta e de când au început mandatele Gabrielei Firea (PSD) și al lui Dan Tudorache (PSD) la Primăria București, respectiv la Primăria Sectorului 1. Locul arată și azi la fel: un spațiu urban irosit, menținut parcare în loc să fie oază de verdeață și activare pietonală în centrul orașului.

Faptul că timp de 4 ani, edilii și consilierii generali/locali n-au făcut nimic aici, nici în alte piațete care cer activare pietonală arată că administrației locale nu-i pasă de cetățeni. Dezvoltarea durabilă a Bucureștiului în secolul 21 ar însemna, printre altele, redarea orașului în primul rând oamenilor, să se bucure de eclectismul lui unic, după decenii de urbanism aberant. Nu e cazul autorităților locale actuale, a căror idee de dezvoltare a capitalei e inspirată de proiectele ceaușiste ale anilor ’70-’80, cu demolări masive, supralărgiri de bulevarde și construirea de pasaje. Spor la vot!

de Raiden

Articolul de care se face vorbire in randurile de mai sus il puteti citi mai jos.

Eliberați piețele!

PARCAREA IOSIF SAVA. Probabil ai observat sau nu că e o intersecție frumoasă între Cișmigiu și Sala Palatului. Îi zice oficial Piața Iosif Sava (1933-1998, muzicolog, realizator de emisiuni radio și de televiziune). E chiar și un bust al lui Sava în centru. Plus o plăcuță de tablă cu denumirea pieței. În rest, mașini parcate peste tot, pe oriunde a fost loc. Dacă nu era gărduleț în jurul bustului, se suiau mașinile direct pe Iosif Sava.

Un spațiu urban care ar trebui să fie liber, aerisit și la dispoziția cetățenilor – eventual cu un scuar verde în mijloc sau orice altceva care ar face perimetrul mai prietenos – e o imensă parcare, fără niciun fel de personalitate. Evident că există soluții. Susținem în continuare că e nevoie urgentă de o parcare subterană la Sala Palatului, că e loc suficient. Așa, s-ar elibera trotuarele, în prezent sufocate de mașini. Pietonii fac slalom printre autoturismele parcate, toată zona e haotică.

Bucureștiul are o nouă administrație, care ar trebui să caute soluții pentru a transforma capitala într-un oraș al oamenilor, în care să-ți facă plăcere să te plimbi. Piața Iosif Sava e în sectorul 1, iar noul primar de la PSD, Dan Tudorache e anti-pietoni. El a propus crearea de locuri de parcare prin înjumătățirea trotuarelor.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.