12.8 C
București
duminică, martie 3, 2024

Un pasaj de circa 800 de metri pe Centura Capitalei

”Strabag va proiecta și construi un pasaj de circa 800 de metri pe Centura Capitalei, peste DN1A , spre Mogoșoaia, conform contractului semnat marți, anunță Compania de Drumuri, la peste trei luni de când compania fusese anunțată căștigătoare la licitație și la peste un an și trei luni de la demararea licitației. Costul proiectului este de circa 32 de milioane de lei, iar termenul de realizare este de 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.”

Ce mama dracului poate să dureze la construcția unei astfel de bazaconii, care se face cu elemente prefabricate? Cât din cei 800 de metri sunt cu adevărat ”pod”, și cât rampe? Trei picioare din beton armat, pe care le poți cofra, arma și turna beton într-o lună fiecare, după care niște grinzi precomprimate, pe care le așezi cu macaraua! Dacă lucrezi zi și noapte, în șase luni n-ai ce face!

Apoi, cum șase luni proiectarea? Păi, n-ai deja soluția tehnică? Pe ce s-a semnat contractul? O schiță pe o bucată de hârtie igenică? Nu ai definit cadrul general? Nu-s făcute deja măsurătorile în teren? Studiul geologic? Cum s-a fixat prețul, din burtă, dacă nu știi volume de ciment turnat, armături, alte alea? Chiar ne cred tâmpiți? Nu au soluții și pentru mutarea unor rețele de utilități, dacă sunt acolo?

Doamne, în ce țară trăim? Doi ani și jumătate pentru un nimic? Sictir!

PS: Strabag, Austria, da? Și mai sictir!

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie