28 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Un caracter haotic și paralel cu managementul sau guvernanța.

Mai bine candida Cătălin Drulă la PMB, era o intenție care avea șanse de câștig și putea concura tehnic, cu proiecte atractive.

Problema cu Nicușor rămâne: este un caracter haotic și paralel cu managementul sau guvernanța. Nu numai că proiectele lui sunt exclusiv din sfera conservatorismului, în plină revoluție industrială, în care el se concentrează pe demolat ce e nou și conservarea fără strategie a ceea ce e vechi, dar nici nu poate împacheta în comunicare coerentă activitatea ca să-și întrețină baza de suporteri. Are unul sau doi permanenți, pe care îi cunosc pentru că mă ceartă când comentez cerebral la el pe pagină.

Drulă este un om de transporturi și înțelege că București este însetat de transport public, direcție în care am evoluat oarecum prin sisteme unificate de taxare și modernizarea flotelor. Dar puțin contează asta dacă orașul rămâne neprietenos cu pietonii care trebuie să schimbe mijloace de transport. Nu există o strategie coerentă sau un plan integrat de înfrumusețare a coridoarelor de conexiune între liniile principale de transport pentru că nu este monitorizat fluxul pasagerilor și nu sunt informații în acest sens. Așa că oamenii rămân cu ideea că n-au linii directe de acasă până la birou și ies cu mașinile, deși au metrou la scara blocului.

Asta îngreunează transportul public și marea logistică last mile într-un oraș în care acestea trebuie să fie prioritare, nu deplasarea Maricicăi cu un mastodont către magazinul de șosete.

N-am văzut o aliniere tehnică a PMB cu strategiile naționale de sisteme inteligente de transport, a hidrogenului, a economiei circulare, Ba nici n-am văzut PMB implicat in etapele de elaborare, măcar să ia informații. Ce să mai zic de managementul deșeurilor pentru producția de biocombustibili, unde sunt finanțări disponibile.

Nici măcar curățenia orașului n-a fost administrată 3 ani, pentru că duminica nu se lucrează la salubrizare, motiv pentru care toți bucureștenii ieșiți la aer curat se scaldă în propriile gunoaie prin parcurile publice. Da, de-aia e murdar: salubritatea PMB nu lucrează duminica. Am întrebat.

Limite de zgomot, înregistrarea poluării ambientale, modernizarea clădirilor cu bulină, strategie municipală de administrare publică, strategie de digitalizare a serviciului public, NU EXISTĂ.

Omul s-a înscăunat și a țipat la Firea 3 ani. Mai are unul și în continuare țipă la Firea de parcă eu, care îmi murdăresc pantofii pe străzi uscate mai rău decât în Londra în ploaie torențială, mai stau să votez din ură pentru un dușman care nu există…

Care-s proiectele, Nicușor? Care sunt banii? Care sunt consultanții, unde sunt planșele? Prototipurile?

Vlad Stoicescu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie