21.9 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Uite un exemplu ok de conversie și reinserție în circuitul urban

București

Uite un exemplu ok de conversie și reinserție în circuitul urban: o casă din anii 1890 de pe strada Plantelor a fost integrată frumos pe în ansamblul unei clădiri de birouri. Imobilul vechi, neînscris pe lista de patrimoniu, a fost renovat, iar cel nou a fost construit în spate, menținându-se curtea/grădina amplă din față și atmosfera de final de secol 19. Perspectiva din stradă nu e afectată. Mai rar în București să scape o casă veche de dimensiuni relativ mici, cu așa teren mare sub ea, de demolare totală și înlocuire cu un proiect nou care să maximizeze parcela, ba chiar să iasă în consolă peste trotuar.

Bucureștiul mai oferă și surprize frumoase, ca intersecția asta de epoci, final de secol 19 cu secolul 21. Știți și de altele?

 

Instagram Post by Cristi | Instagram | Bucharest

via instagram.com

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie