39.4 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024

Taxa de parcare pentru parcările municipale și cea de călătorie cu STB, plătite prin ghiseul.ro!

Taxele percepute de către Primăria Municipiului București (PMB) vor putea fi plătite online, prin intermediul platformei ghiseul.ro, potrivit unei hotărâri inițiate de către grupul consilierilor generali ai PNL și adoptate de către Consiliul General al Municipiului București (CGMB), vineri.

Astfel, vor putea fi plătite online de la taxa de parcare și cea de ocupare a domeniului public, până la cea pentru eliberarea certificatelor de urbanism sau a autorizațiilor de construire, în zonele protejate, care sunt în competența Primăriei Capitalei.

Chiar și tarifele pentru transportul public vor putea fi plătite online, prin ghiseul.ro, a anunțat viceprimarul liberal al Capitalei, Stelian Bujduveanu.

Unele dintre administrațiile subordonate CGMB, precum Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane, sunt deja înrolate în platforma online ghiseul.ro, taxele percepute de către acestea putând fi deja plătite prin intermediul acesteia.

„Rolul nostru, ca și aleși locali, este acela de a simplifica viața cetățenilor. De a le asigura servicii cât mai rapide, servicii digitale. Toate sectoarele Municipiului București sunt deja înrolate și cred că, prin acest proiect, închidem cercul, la nivelul Municipiului București, oferind servicii digitale.

Vom putea plăti, prin ghiseul.ro, alte taxe, pe lângă cele care sunt la nivelul sectoarelor, cum ar fi taxa pentru eliberarea certificatului de urbanism sau a autorizației de construire, în zonele protejate.

Vorbim de taxa de ocupare a domeniului public și, foarte important, taxa de drum, care se plătește doar la nivelul Municipiului București. Ca premieră, vom introduce tot în ghiseul.ro plata parcării și plata transportului public, în Municipiul București.

Am avut o discuție cu Direcția Economică și toate taxele pe care le are, astăzi, Municipiul București vor putea fi plătite prin intermediul site-ului propriu (… www.pmb.ro n.r.), care va trimite la platforma ghiseul.ro sau, direct, prin platforma ghiseul.ro.

Inclusiv – am vorbit cu subordonatele care încasează și aici vorbim de Administrația Cimitirelor și alte administrații care percep taxe, și acestea, unele dintre ele, sunt înrolate, cum ar fi Administrația Cimitirelor, dar toate celelalte administrații vor fi înrolate, prin acest proiect”, a declarat Stelian Bujduveanu.

sursa-bucurestifm.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie