20.9 C
București
luni, iunie 14, 2021

Sunt client Huawei. Telefonul mai avea un an de garanție. Eii și?

Sunt client Huawei. Telefonul mai avea un an de garanție. Eii și?

Am primit la redacție un articol ce exemplifică cel mai bine relația unui client cu compania HUAWEI și implicațiile juridice, coerciția dreptului la muncă și comportamentul slab al companiei via a vis de filozofia – clientul nostru – stăpânul nostru.

Vă invităm să citiți.

”Sunt client Huawei.
Telefonul mai avea un an de garanție.

Prin decembrie 2018 am început să am probleme cu displayul de la telefonului HUAWEI P10. Acesta începuse să nu mai răspundă corect la comenzi, în vreo două situaţii începuse să îmi intre în aplicaţii aleatoriu. Atunci mi-am dat seama că are o problemă. Am căutat pe net service-ul de la HUAWEI din Bucureşti şi l-am găsit pe cel de pe Nicolae Bălcescu, singurul service HUAWEI din Bucureşti, de altfel.

Am fost la service, mi-au preluat telefonul, l-au ţinut vreo 35 de minute în service si l-au adus spunându-mi că avea, într-adevăr niște probleme, dar ca acestea s-au rezolvat.
Imediat după revelion, telefonul a manifestat din nou probleme, tot la display dar de data aceasta apăreau nişte linii orizontale pe display când glisam pe display, şi se observau, cel mai bine, pe un fundal colorat. Pe data de 14 ianuarie 2019 am fost din nou la service. Umil şi de bună credinţă, le-am explicat celor de la recepţie ce s-a întâmplat cu telefonul meu, iar aceştia l-au preluat din nou, în service. De data aceasta am stat un pic mai mult, undeva pe la 45 de minute. Iar de data acesta mi-a fost schimbat displayul, din nou.

Având încredere în serviciile HUAWEI, când mi-a fost înmânat telefonul, am mulţumit pentru servicii oferite şi am plecat spre casă. Eram deja în troleibuz când am observat că telefonul are aceleași probleme. Tocmai ce fusesem la service şi tocmai ce îmi schimbaseră displayul, iar eu aveam aceeaşi problemă. Nimic nu se schimbase.

Nu am putu să mă întorc la service-ul HUAWEI pentru că am fost plecat din București.
Au trecut câteva zile şi am sperat că această problemă o să dispară. Dimpotrivă, se agravase. Liniile deveneau, aleatoriu, mai pronunţate la diferențele de temperatură, şi rămânea o urmă cenuşie când glisam pe display; semne clare ca ceva nu funcţionează sau că HUAWEI au componente de categoria a doua pentru produsele lor high-end. Vorbim, deci, despre un service autorizat HUAWEI care, se presupune că, ar trebui să fie deschis și comunicativ cu privire la probleme clienților.

De data aceasta le-am zis celor de la service să păstreze telefonul, cât sunt eu la muncă şi seara, când o să mă întorc, să facă tot posibilul ca telefonul să fie reparat; asta se întâmpla pe la 10 dimineaţa. Am vorbit şi cu lead tehnicianul lor, am demonstrat problema pe care telefonul o avea la diferențele de temperatură, iar el a părut ca a înţeles.
Zis şi făcut.

Am lăsat telefonul şi m-am întors seară după el. Ei au spus că au schimbat displayul, bacteria, procesorul… ce să mai, în viziunea lor, era ca nou. Mi-am adus aminte de episodul din troleu şi am verificat telefonul înainte să plec, părea că merge bine.
Plec de la HUAWEI, iau același troleu ca şi data trecută şi ajung acasă. Cât eram în troleu, nu am vrut să consum din datele mobile pentru a descărca aplicaţiile pentru telefon, aşa ca am decis să aşteptat să ajung acasă ca să pot face asta. Când am ajuns acasă şi am început iar să glisez prin telefon, am întâmpinat aceeaşi problemă. M-am simţit înşelat de un brand de primă mână. Pe banii mei!

Am decis să mă mai duc încă o dată la HUAWEI şi să le zic să îl verifice şi să vadă dacă totul este în regulă cu device-ul, pentru că întâmpinam aceleași probleme.
Astăzi, 27 februarie 2019, a decis să mă duc din nou, a 4 oară in mai putin de trei luni, la HUAWEI ca să îmi REPARE telefonul.

Domnişoara de la service m-a întrebat ce problemă mai am şi de data aceasta… deci, sunt “client fidel”… şi i-am spus ca are aceleaşi simptome + aceeaşi problemă pe care a avut-o prima dată când am adus telefonul la service, iar autonomia bateriei a scăzut şi aceea destul de mult; toate acestea cu displayul, bateria şi procesorul schimbate de HUAWEI, de tehnicienii HUAWEI, nu la vreun stand din mall sau la vreun magazin de la nu ştiu ce gură de metrou. Domnişoara a vorbit cu unul dintre tehnicieni și mi-a zis că trebuie ţinut în service pentru verificare/testare, ca să observe și ei problema.

Am întrebat-o:
– Dar, cât durează?
– Nu ştiu, îmi zice dânsa.
– Dar nu puteţi estima?
– Câteva zile.
– Ok, înţeleg asta, dar eu am aceeaşi problemă cu el şi este a 4-a oară când vin la dvs. Meseria mea presupune ca acest telefon sa funcționeze.
*domnişoara ridică din umeri*
– Ok, atunci când pot să vin să îl iau?
– Vă dăm noi un mesaj.
– Păi… eu nu am telefon de back-up. Eu nu am nimic dacă nu am telefonul ăsta. Ce mă fac?
*domnişoara ridică din umeri, din nou*
– Vă dau mailul meu, ceva? Nu ştiu…
– Mda.
I-am dat mailul dânsei şi am plecat de acolo nervos şi frustrat… frustrat că sunt fraierit de o companie ca HUAWEI. Frustrarea mea a continuat până când am ajuns la muncă.
Am ajuns nervos la muncă şi am fost hotărât să trimit un mail la managementul HUAWEI, dar nu am putut să mă loghez pe email de pe un alt device, dacă nu aveam cum să primesc un SMS de confirmare pe telefon, pentru că nu mai aveam telefon. Am reuşit să fac rost de un device sa să pot contacta serviciul HUAWEI de LiveChat si am făcut asta iar suportul m-a asigurat ca v-a accelera procesul de reparație. Le-am spus că așa ceva e inadmisibil și că voi lua măsuri chiar dacă pană acum n-am făcut-o. Am menţionat că vreau să fie gata azi și că mă voi duce seara, după serviciu, la service.

Şi fix asta am făcut; seara, la 18:33 eram în service-ul HUAWEI şi le cer telefonul. Eu am nevoie de telefon, munca mea de freelancing o fac prin telefon, e esenţial, mai mult, Uber, serviciul meu de homebaking, tot depinde de device-ul respectiv. I-am dat domnului de la recepţie fişa pe care am primit-o de dimineaţă, iar acesta s-a dus să vorbească cu lead tehnicianul, nu înainte să îi menţionez că eu lucrez pe telefon, că dacă nu pot lucra pe telefon, dânşii îmi îngrădesc dreptul meu la muncă, drept garantat de Constituţie. Mi-a zis că o să vorbească cu lead tehnicianul pentru că el nu poate să ia nicio decizie. Înţeleg asta, dar decizia e simplă:

A venit lead tehnicianul şi m-a întrebat ce s-a întâmplat (destul de glumeţ, ce să zic). Am trecut cu dânsul prin fiecare episod HUAWEI, iar acesta mi-a menţionat ca telefonul este ca nou (graţie ultime „reparaţii”), are numai component noi şi trebuie verificat încă câteva zile, ca să verifice şi ei problema.
– Trebuie să stea câteva zile să vedem ce are, îmi zice dânsul.
– Mulţumesc pentru servicii! O seară bună!
Am plecat din magazine, fără să fiu ajutat, fără ca cineva de acolo să empatizeze cu situaţia mea şi fără să mi se dea fişa de predare a device-ul în service, fișă pe care am primit-o de dimineață și pe care am prezentat-o seara pentru autentificare, fără a-mi fi restituită ulterior.

Ca o concluzie, eu neavând telefon şi fiind incapabil să îmi prestez munca, HUAWEI îmi îngrădeşte dreptul Constituţional la muncă. Neprimind fişa înapoi după interacţiunea de după amiază, HUAWEI îmi confiscă telefonul, fără a îmi da o dovadă scrisă că device-ul meu se află, provizoriu, sub tutela lor!

#huawei #huaweimobileRO #huaweitechnologies #huaweimobileservices#huaweieurope #huaweiuderminesmyrighttowork #huaweicustomerservice#huaweibucharest #huaweibucuresti #huaweiconfiscatedmyphone

” – Stefan Georgescu – client

Publicarea acestui articol reprezintă o libertate editorială și nu un atac la adresa companiei

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.