Strada Baia de Fier spre strada Bărăției, în spatele parcării de la Magazinul Cocor, partea ignorată de centru vechi al Bucureștiului. Strada Baia de Fier a fost una dintre cele mai celebre din centrul Bucureștiului. Numită Lazăr înainte de regimul comunist, ea era un fel de bazar al oamenilor sărmani, unde se vindeau/cumpărau multe lucruri „second hand”, cum am zice azi: ghete, haine, lenjerie etc. Strada Lazăr era o extensie a comerțului efervescent din Piața Sf. Vineri din apropiere, unde a existat până la începutul anilor ’30 Hala de Antichități. Acolo s-a născut legenda lui Taica Lazăr, comerciant de vechituri extrem de iscusit, cu mulți discipoli.

Azi zona e în cădere liberă, fosta stradă Lazăr e o scurtătură murdară pentru mașini și clădirile vechi de peste un secol se degradează accelerat atunci când nu sunt mutilate de renovări aiurea sau demolate. Primăria Sectorului 3 și Primăria București nu fac nimic să revitalizeze perimetrul ăsta central extrem de relevant pentru istoria orașului. Redenumirea străzii Baia de Fier în strada Lazăr, apoi readucerea comerțului cu antichități/vechituri acolo ar crea un pol vintage excelent.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.