12.4 C
București
duminică, martie 3, 2024

Strada Baia de Fier spre strada Bărăției, în spatele parcării de la Magazinul Cocor, partea ignorată de centru vechi al Bucureștiului.

Strada Baia de Fier spre strada Bărăției, în spatele parcării de la Magazinul Cocor, partea ignorată de centru vechi al Bucureștiului. Strada Baia de Fier a fost una dintre cele mai celebre din centrul Bucureștiului. Numită Lazăr înainte de regimul comunist, ea era un fel de bazar al oamenilor sărmani, unde se vindeau/cumpărau multe lucruri „second hand”, cum am zice azi: ghete, haine, lenjerie etc. Strada Lazăr era o extensie a comerțului efervescent din Piața Sf. Vineri din apropiere, unde a existat până la începutul anilor ’30 Hala de Antichități. Acolo s-a născut legenda lui Taica Lazăr, comerciant de vechituri extrem de iscusit, cu mulți discipoli.

Azi zona e în cădere liberă, fosta stradă Lazăr e o scurtătură murdară pentru mașini și clădirile vechi de peste un secol se degradează accelerat atunci când nu sunt mutilate de renovări aiurea sau demolate. Primăria Sectorului 3 și Primăria București nu fac nimic să revitalizeze perimetrul ăsta central extrem de relevant pentru istoria orașului. Redenumirea străzii Baia de Fier în strada Lazăr, apoi readucerea comerțului cu antichități/vechituri acolo ar crea un pol vintage excelent.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie