27.1 C
București
joi, iulie 18, 2024

Șoseaua Mihai Bravu, între Piața Iancului și Vatra Luminoasă, arată diferit în prezent față de cum apare în acest cadru din a doua parte a anilor ’70

Șoseaua Mihai Bravu, între Piața Iancului și Vatra Luminoasă, arată diferit în prezent față de cum apare în acest cadru din a doua parte a anilor ’70.

Cele două epoci, interbelică și antebelică, erau încă prezente concomitent: în stânga, blocurile cu care a fost placată artera în anii ’60, iar în dreapta, vechiul aliniament, cu casele și vilele modeste, caracteristice zonei periferice și blocurile-turn construite în spatele lor în aceiași ani cu cele de vizavi.

La începutul anilor ’80, toate clădirile vechi de pe dreapta au fost demolate, șoseaua a fost lățită și în fața blocurilor-turn a răsărit un alt front de blocuri, care a placat și acel tronson de drum.

Foto: Hans Oerlemans via Tramclub

Radu Tutu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie