28 C
București
duminică, iulie 21, 2024

SORIN ZLAT JAZZ SERIES #1 THE POWER OF TRIO

Foaierul Teatrului National de Operetă si Musical „Ion Dacian”
23 Mai 2024 Ora 19:00

Renumitul artist de jazz Sorin Zlat , vă propune o stagiune de jazz la Teatrul Național de Operetă și Musical Ion Dacian din Bucureșți. Pianistul vă propune un concert de jazz în fiecare lună ,în care îi va avea ca invitați pe cei mai recunoscuți artișți de jazz ai momentului din țară și internaționali.

Concertele vor avea loc în foaierul teatrului Ion Dacian, un nou hub cultural, elegant , cu o energie care te invită la socializare. Opereta Lounge este noul spaţiu pe care instituţia îl integrează în circuitul cultural al capitalei.

Sorin Zlat , pianist, clarinetist și compozitor , deține în palmaresul său peste 20 de premii naționale și internaționale și este unul dintre cei mai reprezentativi pianișți de jazz ai noii generații de artișți români. Printre cele mai remarcabile succese ale lui Zlat se numără Marele Premiu la Concursul de Jazz Europa Fest 2011, Premiul pentru Cea Mai Bună Trupă și cel Mai Bun Solist la Concursul de Jazz din Spania, Getxo 2011, și Premiul pentru Cea Mai Bună Trupă la Concursul Internațional de Jazz „Johnny Răducanu” din 2013. În 2013, la Concursul Internațional de Jazz din Monaco, a obținut atât Marele Premiu, cât și Premiul Publicului. Unul dintre cele mai înalte puncte ale carierei sale a fost atins în 2015, când a reprezentat România la Competiția Internațională de Jazz din Jacksonville, Florida. În cadrul acestei competiții, unde au fost selectați doar 5 finalișți din peste 500 de aplicanți internaționali, Sorin Zlat a câștigat Marele Premiu, devenind astfel primul pianist non-american care a obținut acest trofeu în peste 30 de ani de istorie a concursului. Recunoașterea talentului său a continuat, fiind desemnat Muzicianul Anului la Gala de Jazz din București pentru doi ani consecutivi, 2014 și 2015, și primind Premiul pentru Jazz de la Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România în 2017. În 2019, a fost onorat cu titlul de Cetățean de Onoare al orașului Bacău, iar în 2020, compania Yamaha l-a recunoscut prin acordarea distincției „Yamaha Artist”. În afara carierei sale de concertist, Sorin Zlat s-a dedicat și educației muzicale, organizând workshop-uri pentru studenți și big band-uri de la diverse universități de jazz din U.S.A.. Explorând și alte genuri, în 2023, a obținut o bursă full la Royal College of Music din Londra, la secția Compoziție Muzică de Film, marcând astfel o nouă etapă în cariera sa.

A colaborat cu artișți de jazz de renume precum Howard Levy, Ashley Pezzotti, Rick Margitza, Gianluca Renzi, Gianni Gagliardi, Woody Witt, Dennis Marks, și a lucrat cu muzicieni români precum Cătălin Milea, Alex Man, Luiza Zan, Nadia Trohin, Irina Sârbu, George Dumitriu, Iulian Nicolau, Răzvan Cojanu, Adrian Flautistu, Laurențiu Ștefan, Michael Acker, Big Band-ul Radio, etc. În 2017, a fost invitat că headliner să concerteze alături de trioul său la deschiderea concertului pianistului de jazz Chick Corea, la Jacksonville Jazz Festival, SUA. A avut aparițîi pe scene prestigioase, inclusiv la cluburile Blue Note, Birdland și Smalls din New York, Vortex, Pizza Express, Ronnie Scott din Londra, Clubul Nardis din Istanbul, Jazz Cafe din Montreux, B-flat din Berlin, și a participat la festivaluri internaționale importante.

Având o activitate concertistică foarte bogată atât în țară cât și în străinătate , Sorin Zlat dorește să creeze acesta serie de concerte de jazz , care să fie la standarde demne de orice capitală din lume.

” Îmi doresc ca aceste concerte să aducă un plus capitalei prin promovarea artiștilor și muzicii de jazz. Ca reprezentat al jazzului românesc , mă simt răspunzător de promovarea și cultivarea acestui gen. Vreau să aduc în lumina reflectoarelor artișți dedicați jazzului care să ajungă la sufletele spectatorilor , oferindu-le cele mai interesante stări și experiențe , prin intermediul muzicii de jazz.”

Primul concert din stagiunea SORIN ZLAT JAZZ SERIES, intitulat „The Power of Trio” va fi Joi, 23 Mai , ora 19.00 , iar protagoniștii vor fi Sorin Zlat – pian, Adrian Flautistu – contrabas și Iulian Nicolau – tobe. Cei trei muzicieni au colaborat de foarte multe ori sub numele Sorin Zlat Trio , au participat la festivaluri și au înregistrat împreună piese care se regăsesc pe albumele ” Endurance” și „The Land of Dreams”.

SORIN ZLAT TRIO a luat naștere în 2008, incluzând în repertoriul lor atât standarde de jazz, cât și compoziții proprii cu abordări diverse din zona cool jazz, latin, post-bop, contemporary jazz și muzică de avangardă. Prin această fuziune de stiluri, grupul a câștigat recunoașterea publicului de jazz, bucurându-se de numeroase concerte pe scenele unor festivaluri celebre precum: Montreux Jazz Festival, Izmir Jazz Festival, Bruxelles Jazz Festival, Golden Jazz Fest Paris, Jacksonville Jazz Festival (S.U.A), Monaco Jazz Festival, Getxo Jazz Festival (Spania) dar și în cluburi de jazz celebre: Birdland (New York), Vortex (Londra), Music Village (Bruxelles), Ronnie’s Scott (Londra), Blue Note (New York), Kings Place (Londra), Nardis (Istanbul), Jazz Cafe (Montreux), B-flat (Berlin) etc.

Cei trei muzicieni de excepție își unesc forțele în concertul ” The Power of Trio” și vor prezenta un program de compoziții proprii și standarde de jazz reorchestrate de Sorin Zlat. Împreună vor crea o explozie de muzică cu vibrații pozitive, plină de ritm , melodie și improvizații.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie