Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a criticat marţi faptul că se face curăţenie mai mult pe zona centrală a Bucureştiului şi mai puţin la periferie, subliniind că „cetăţenii nu sunt de nivelul 1 şi 2”.
„Primăria Capitalei coordonează şi monitorizează salubrizarea din Capitală, dar responsabilitatea directă revine operatorilor de salubritate care au contracte cu primăriile de sector. Eu sunt convinsă că dumneavoastră depuneţi eforturi susţinute, dar e clar că mai trebuie muncit, mai trebuie insistat, mai trebuie reglat programul dumneavoastră de acţiuni. (…) Se face curăţenie mai mult pe zona centrală, iar la periferie se uită, dar cetăţenii nu sunt de două niveluri – cetăţeni de nivelul 1 din centru şi cetăţeni de nivelul 2 de la periferie, din zona marginală. Toţi au nevoie să trăiască într-un oraş curat şi vă stau la dispoziţie pentru orice sprijin, ca activitatea dumneavoastră să fie îmbunătăţită”, le-a spus Firea operatorilor de salubritate, prezenţi marţi la Comandamentul pentru reparaţii, reabilitări, igienizare şi curăţenie de primăvară.
Ea le-a transmis să fie acordată o mai mare atenţie programului de curăţenie.
„Sunt, de asemenea, discuţii în ceea ce priveşte ridicarea deşeurilor, gunoiului menajer. Sunt propuneri în CGMB ca acest program să se desfăşoare doar noaptea, dar şi aici avem o problemă, o reacţie din partea cetăţenilor care nu doresc să fie deranjaţi în anumite intervale de timp, aici poate ar trebui să redeschidem această discuţie când trebuie să fie strâns gunoiul menajer de către operatorii de salubritate – dacă această activitate se realizează exclusiv noaptea sunt deranjaţi cetăţenii, mai ales că în unele zone e dificil accesul sau la o oră matinală, dar fără a încurca într-adevăr circulaţia, pe la 9,00, pe la 10,00. Am mai vazut şi astfel de cazuri în care, fără niciun fel de justificare, deşeurile erau colectate după ora 9,00, după ora 10,00, încurcând fireşte traficul”, a spus Firea.
În ceea ce priveşte mijloacele de transport în comun, ea a menţionat că s-au achiziţionat 400 de autobuze noi, Euro 6. „Suntem acum în procedura de licitaţie pentru 100 de autobuze electrice, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze şi 400 de autobuze hibrid, dar totuşi referitor la mijloacele de transport în comun vechi trebuie acţionat constant şi activ, deci curăţenie maximă! (…) Rog conducerea STB ca, în ceea ce priveşte toate tramvaiele, troleibuzele, să fie curăţenie la exterior şi pe cât se poate vopseaua să fie reparată şi refăcută. Până vin tramvaiele şi troleibuzele noi, haideţi să le igienizăm şi să le împrospătăm pe cele pe care le avem!”, a adăugat Gabriela Firea.
AGERPRES
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.