27.1 C
București
vineri, iulie 19, 2024

Şapte din zece angajaţi primesc beneficii extrasalariale

Şapte din zece angajaţi primesc beneficii extrasalariale, cele mai apreciate fiind tichetele de masă, asigurarea medicală, bonusurile de performanţă şi tichetele de vacanţă, potrivit unui sondaj eJobs & Up România, dat miercuri publicităţii.

„Deşi nu reprezintă principalul criteriu pe care îl au în vedere atunci când aleg să accepte un job nou, structura pachetului de beneficii extrasalariale a devenit din ce în ce mai importantă pentru candidaţi, mai cu seamă în ultimii ani, de când companiile au început să diversifice componenţa acestor pachete şi să acorde o atenţie sporită personalizării lor în funcţie de nevoile angajaţilor. Potrivit celui mai recent sondaj derulat de eJobs şi Up România, în acest moment, 70% dintre cei care lucrează primesc beneficii extrasalariale, cele mai frecvente fiind tichetele de masă (85,4% dintre respondenţi au indicat acest răspuns), asigurările medicale (43,8%), bonusurile de performanţă (36,3%), abonamentele medicale (27,4%) sau tichetele cadou (23,8%)”, relevă datele sondajului.

Pentru anul acesta, 44% dintre angajatori au alocat, în acest scop, un buget lunar cuprins între 400 şi 800 de lei pentru fiecare angajat, 20% sub 400 de lei, 15% între 800 şi 1.200 de lei şi 13% peste 1.200 de lei.

„Ierarhia celor mai des oferite beneficii este aproape identic oglindită în ierarhia celor mai apreciate beneficii. Astfel, angajaţii spun că favoritele lor sunt tichetele de masă, asigurarea medicală, bonusurile de performanţă, tichetele de vacanţă şi zilele suplimentare libere. Deşi nu se află pe locuri fruntaşe, în continuare rămân apreciate decontarea transportului, masa de prânz oferită de companie sau abonamentele la sală”, spune Raluca Dumitra, Head of Marketing în cadrul eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

Rezultatele sondajului arată, însă, că, în ciuda faptului că beneficiile extrasalariale pe care le primesc sunt importante, 48% dintre angajaţi nu au cerut niciodată managerului direct sau de HR beneficii adaptate nevoilor pe care le au. 38% au făcut acest lucru rar şi doar 15% au această iniţiativă frecvent.

Întrebaţi însă cum cred că vor arăta beneficiile viitorului, 38,4% spun că vor fi flexibile, 28% cred că vor fi alese de angajat, 21,2% spun că vor rămâne la fel, în timp ce 10% preconizează că se vor transfera exclusiv în experienţe digitale.

„Vedem cum trendurile ne duc către un univers al flexibilităţii chiar şi atunci când vorbim de beneficii extrasalariale. Rezultatele studiului ne arată că 93% dintre angajaţi vor să aibă libertate totală în alocarea bugetului de beneficii, în funcţie de ce li se potriveşte. Iar oamenii de HR sunt pe aceeaşi lungime de undă cu angajaţii, 72% iau în considerare implementarea unei platforme care să ofere flexibilitate şi personalizarea pachetului de beneficii. Beneficiile viitorului vor fi flexibile şi alese de către angajat, susţin, în egală măsură, atât angajaţii, cât şi angajatorii. Intrăm într-o nouă eră a beneficiilor, în care angajatul este actorul principal, pe această scenă de redefinire a muncii”, punctează Loredana Vătăvoiu, Marketing Director în cadrul Up România, unul dintre cei mai importanţi emitenţi de tichete valorice de pe piaţa locală.

Dincolo de acest aspect, dacă ar fi să realizeze un top al beneficiilor pe care ar dori să le primească în următoarele 12 luni, pe primul loc în preferinţele angajaţilor s-ar situa accesul la o platformă de beneficii flexibile. Urmează cardurile de masă, cardurile de vacanţă, cele culturale şi cardurile cadou. Pentru angajatori, pe de altă parte, este încă incert ce schimbări vor avea loc, din acest punct de vedere, pentru anul următor.

Deocamdată, 10% ştiu că vor introduce carduri de vacanţă, 8,1% accesul la o platformă de beneficii flexibile, iar 4% carduri de masă.

Up MultiBeneficii este o soluţie dezvoltată de Up România pentru companii care oferă o gestionare eficientă a beneficiilor extrasalariale puse la dispoziţia angajaţilor.Platforma Up MultiBeneficii prezintă un pachet atractiv de beneficii şi oferte speciale ce pot fi alese chiar de către angajat în funcţie de nevoile sale, generând un avantaj competitiv pe piaţă pentru angajator, iar pentru angajat, autonomie şi flexibilitate. AGERPRES

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie