23.6 C
București
sâmbătă, mai 15, 2021

Salvarea Bucureștiului se mai amână un pic, Primarul Bun™ își construiește „echipa”.

După o primă lună dezastruoasă ca primar general, când n-a făcut cam nimic pentru capitală și locuitori, ci doar campanie electorală și PR pentru PNL, primarul general Nicușor Dan aplică dictonul „pleacă ai lor, vin ai noștri”. La ce discurs tranșant împotriva numirilor politice, cu dedicație, a persoanelor nepotrivite în funcții de conducere a avut fostul ONG-ist protestatar, te-ai fi așteptat să mențină măcar aparențele.

Nicușor Dan a numit în funcția de director adjunct al Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) un apropiat, fost coleg de proteste și ONG-ist, aparent cu agendă politică în siajul în care se află și primarul. Am detaliat când am aflat că Nicușor Dan îl numise pe președintele ARCEN consilier personal.

Unii au susținut că primarul general are dreptul să-și pună consilier personal pe cine vrea, dar acum vorbim despre o numire directă într-o funcție de conducere la o companie care se ocupă de o zonă extrem de sensibilă: consolidarea imobilelor cu risc seismic. Acolo e nevoie de specialiști, nu de gașca primarului. Nicușor Dan a și precizat ce-l recomandă pe președintele ARCEN pentru a ocupa funcția plătită gras: „a luptat pentru salvarea patrimoniului istoric al capitalei”, „a strâns fonduri pentru renovarea Școlii Centrale”, „a organizat trasee culturale”.

Deci stai așa, dacă ai un ONG care semnalează distrugerea patrimoniului, dacă strângi fonduri și ții tururi prin oraș asta te face potrivit pentru o numire directă, fără concurs, într-o funcție de decizie într-o companie de consolidări antiseismice? Studiile președintelui ARCEN includ Facultatea de Teologie, Facultatea de Științe Politice și cursuri de Studiul Imaginii. Fix ce trebuie la consolidări antiseismice. Tare de tot.

Ce e și mai tare? Nicușor Dan a promis că desființează companiile municipale „ale lui Firea”, dar momentan procedează fix ca fostul primar general Firea și se înconjoară de yesmani și cunoștințe. Pentru conformitate, președintele ARCEN nu a avut vreodată o poziție publică în contradictoriu cu actualul primar general. Armonie perfectă #blessed

Salvarea Bucureștiului se mai amână un pic, Primarul Bun™ își construiește „echipa”. Chiar, actualul primar e fost deputat în legislatura 2016-2020. N-ar fi super drăguț să vedem un bilanț al activității sale de parlamentar?

Edit: citind postarea asta și comentariile unor cetățeni revoltați la postarea primarului, echipa lui de comunicare a adăugat în descrierea aptitudinilor nou-numitului director adjunct la AMCCRS că e și „inițiatorul proiectului „Antiseismic District”, primul proiect din România de informare, educare și abilitare a unei întregi comunități urbane vulnerabile la cutremur”. Ok, să demitizăm un pic, vorba lui Iohannis. ARCEN a folosit pentru acel proiect pur informativ expertiza asociației Re:Rise, care include specialiști. Impactul a fost foarte mic, per total, câteva prezentări în fața publicului prieten și apariții în presa favorabilă. ARCEN a luat apoi caimacul, a crescut soclul statuii președintelui ARCEN, Re:Rise a trecut în plan secund, Bucureștiul e salvat de cutremure sau ceva.

deRaiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.