26.8 C
București
marți, iulie 23, 2024

Românii preferă tipul de finanţare ”Buy Now Pay Later” ca să cumpere electronice şi electrocasnice

Opt din zece români aleg tipul de finanţare „Buy Now Pay Later” – BNPL („Cumpără acum, plătesc mai târziu”) pentru a achiziţiona electronice şi electrocasnice, arată un sondaj publicat.

Potrivit datelor tbi bank, aproape un sfert (23%) dintre respondenţi susţin că ar folosi BNPL pentru a merge în vacanţă, iar aproape 18% pentru a accesa servicii medicale de calitate.

În plus, aproximativ 53% dintre subiecţi au declarat că preferă să ia mai multe împrumuturi de valori mici pentru achiziţii mai mici, care să fie rambursate în rate fără dobândă, şi doar 21% ar alege un împrumut mai mare, care să fie rambursat în rate cu dobândă.

La nivel general, peste 80% dintre români ar alege o soluţie de finanţare Buy Now Pay Later, cu patru rate fără dobândă, pentru a cumpăra electronice şi electrocasnice, cu scopul de a beneficia de un cost mai mic al finanţării într-un context economic delicat.

În ceea ce priveşte modalitatea pe care o consideră mai avantajoasă pentru a achiziţiona un produs, peste 41% dintre români au afirmat că doresc să plătească în patru rate fără dobândă, aproape 36% ar alege să achite integral în prima zi, iar 22,4% opta să plătească în mai multe rate, dar cu dobândă zero pentru primele patru rate.

De asemenea, aproximativ 84% dintre respondenţi subliniază să BNPL le permite să cumpere pe loc produse pe care altfel nu şi le-ar putea permite, iar aproape 70% consideră că, în majoritatea cazurilor, este o soluţie de finanţare de încredere. În acelaşi timp, 34,53% dintre respondenţi ar avea nevoie de peste 3.000 de lei prin finanţare BNPL, iar 22,42% ar dori o sumă de maximum 1.000 de lei.

AGERPRES

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie