25.2 C
București
marți, mai 21, 2024

Probabil cele mai proaste plăcuțe stradale din istoria Bucureștiului.

Din nou despre realizările excelente ale autorităților locale din sectorul 5, în mandatul de primar al lui Daniel Florea (PSD). Da, e tipul care și-a atribuit hashtag-ul #DF. Probabil cele mai proaste plăcuțe stradale din istoria Bucureștiului. Par de carton presat laminat, conțin greșeli de punctuație, în rest ce se zice în postarea asta e foarte relevant.

Primăriile de sector și cea generală, mereu puse pe treburi importante. Priorități.

de Raiden

sursa text si foto-Incotroceni

Primăria Sectorului 5 face “treabă” în tot sectorul, deci, din păcate, și în cartierul Cotroceni. După inflația de statui de o valoare estetică îndoielnică, dar plătite, probabil, cu sume enorme pe modelul deja consacrat (de ex., statuia lui Tudor Vladimirescu – zona Panduri; statuia care reprezintă un cap de dac – zona Pieței de Flori), autoritățile au simțit nevoia să adauge un alt element “identitar” pentru sectorul 5: au montat noi plăcuțe cu numele străzilor.

Câteva observații/nedumeriri/semnale de alarmă în cazul noilor plăcuțe din Cotroceni:

1.Succesiunea nume-prenume:

“OBEDENARU MIHAIL”, “NEGRI COSTACHE”, “TEODORESCU FLOREA” – ordinea propusă de autorități este greșită, pentru că limba româna impune succesiunea “prenume- nume”, cum s-a procedat până acum, conform nomenclatorului stradal. Numele străzilor trebuie să sune corect în limba română (așa cum sunt și în toate actele de identitate, eliberate de Poliție).

2.Denumirea “Doctor/Profesor” și prescurtările titlurilor “Dr./Prof.”:

OBEDENARU MIHAIL DOCTOR”, “MANOLESCU NICOLAE DOCTOR”, “TEODORESCU FLOREA DOCTOR” – succesiunea propusă de autorități este greșită, pentru că – pe lângă motivul de la pct. 1, se adaugă cuvântul “Doctor” după numele persoanei. În limba română este corect ca titlul personalității respective (“Dr./Prof.”) se fie pus înaintea prenumelui, așa cum toate străzile erau cunoscute și aveau plăcuțe corespunzătoare : „Dr. Mihail Obedenaru”, “Dr. Nicolae Manolescu”, “Dr. Florea Teodorescu” „Prof. Dr. Victor Babeș”. Așa se poate crede că “Doctor” este parte din numele persoanei, nu un titlu (?!)

3.Implicații practice
a. Greșelile identificate pot conduce la o mulțime de probleme în practică: identificarea unei proprietăți în vederea efectuării de tranzacții, verificările din partea autorităților (fiscale, judiciare, ISU etc) se efectuează după denumirea exactă, existentă în actele de identitate, respectiv denumirile vechi ale străzilor: “Dr. Nicolae Manolescu”, “Dr. Florea Teodorescu” „Prof. Dr. Victor Babeș”.
b.Softurile de recunoaștere a denumirilor străzilor (la Poșta Română și la alte instituții publice), dar și unele softuri de localizare prin GPS nu recunosc locația, așa cum apare pe noile plăcuțe.

4.Cât or fi costat plăcuțele și cine răspunde pentru greșelile comise?

5.Ce se va întâmpla cu plăcuțele vechi (scrise corect), care încă nu au fost demontate ?

Ce părere aveți de noile plăcuțe? Ați întâmpinat cumva dificultăți în practică?

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie