7.3 C
București
joi, februarie 29, 2024

Primiți cu datinile de sărbători?

Primiți cu datinile de sărbători? E final de decembrie, e comemorarea victimelor evenimentelor din 1989, automat se mișcă ceva în dosarul Revoluției, sincron perfect mulat pe emoția de moment. În episodul de anul ăsta: Iliescu inculpat, 12.600.000 de cartușe trase după fuga Ceaușeștilor și detalii despre psihoza teroristă.

Adevărul trist e că niciun procuror general de după 1990 nu a fost în stare să miște dosarul Revoluției. Cel mai probabil vinovații care vor fi deciși într-un final vor primi pedepse simbolice cum au primit torționarii dejiști Ficior și Vișinescu. Prea puțin, prea târziu pentru răniții și familiile celor morți în decembrie 1989. Mai presus de toate e importantă aflarea adevărului istoric despre ce s-a întâmplat acum 29 de ani, partea cea mai dificil de obținut.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie