scris de Ando

Ce mai găsim noi pe ziduri şi pe maşini când hoinărim prin oraş, cu sau fără un scop anume?

Păi, să ne uităm, mai întâi, la ceva reclame. Unele sunt stupide, cum e cea de aici:

A auzit cineva de „salamier”? In dexonline nu există, dar noi, mai ai dracului, avem unii chiar de TOP!

Reclamele astea de la PROFI nu rup inima târgului dar, măcar prin combinaţia text cu imagine, poţi să le foloseşti în scop… didactic pentru că mie îmi sugerează nişte pagini de abecedar. Adică, în plimbare fiind cu cel mic, îl pui să buchisească literele şi să completeze textul cu leguma, fructul sau orătania din imagine.

Mult mai inspiraţi îmi par cei de la Terasa OBOR care îşi promovează cinstit, lăutăreşte, berea şi micii (chiar sunt buni, pe verificate), fără fasoane de mari „advertiseri”:

Incontestabil, engleza se înşurubează tot mai vârtos în viaţa noastră. Dovada?

Deşi, dacă mă gândesc bine, slănina fără palincă şi ceapă e cam ca… „love” fără partener!

La aşa casă, cu aşa poartă, cum naiba să scrii, ca tot săracu’,  „Câine rău”? Păi atunci, degeaba ţi-ai mai luat ciobănesc german. Aşa, înţelege tot românul că, pe langa BMW sau Merţan, ţi-ai tras şi un câine nemţesc.

Parterul acestei clădiri e în plină renovare. Nu ştiu ce se va deschide aici, dar cu un asemenea desen, lângă intrare, cam ce clienţi ţi-ai propus să-ţi calce pragul?

Deseori, talentul unora din concetăţeni în ale graficii, se revarsă şi asupra maşinilor. Iată, cineva ţine morţis să-i cunoaştem toţi membrii familiei.

Altul ne informează că la bordul maşinii cineva e un pic dusă cu pluta dar, dacă păstrăm distanţa, avem şansa să scăpăm teferi.

În mod sigur, proprietarul acestei maşini iubeşte năzbâtiile fomistului pisoi al lui Simon pentru că vrea să-şi amintească de el la fiecare alimentare cu combustibil.

Să recunoaştem însă că toţi ăştia sunt mici copii pe lângă acest iubitor de basme care şi-a acoperit întreaga capotă a Golfului cu o scenă din „Frumoasa şi Bestia”.

Pentru cei care au avut răbdarea să ajungă la finalul acestei amestecături, avem un mic cadou! E vorba de acest desen, care – mie – nu-mi spune nimic, dar pe care unul din cei mai mari furnizori de fotografii „stock” îl vinde. De la noi îl puteţi prelua gratuit. Vă asigur că este fotografia mea şi singura părere de rău e că nu-mi aduc aminte unde l-am pozat ca să şutesc şi bucata de zid ☺

de The Hungry Mole

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.