Poftiți la Centenar! Primăria București a pus în rondul din Piața Universității o replică de Black Friday, la reducere, a Coloanei Infinitului, sculptura lui Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu. Până la urmă, dorința vicepremierului și Ministrului Dezvoltării demisionar Paul Stănescu (PSD) s-a împlinit, măcar temporar .

Ornamentul central al luminilor de sărbători care se aprind de 1 Decembrie se încadrează perfect în estetica ceaușismului naționalist din anii ’70-’80, perioadă în care s-au format mulți decidenți politici din prezent. Într-un fel e mai bine așa, că Primăria ne-a amenințat cu refacerea statuii lui I. C. Brătianu, aflată în rond până în 1947 și distrusă după abdicarea regelui Mihai. Probabil ar fi ieșit un megakitsch ca în cazul replicii statuii lui Carol I de la Piața Revoluției.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.