Primarul general, Nicuşor Dan, a dispus joi ca Inspectoratul de Stat în Construcţii să aibă acces la orice autorizaţie sau documentaţie emisă de PMB sau CGMB în ceea ce priveşte construcţiile din Capitală, informează Primăria Municipiului Bucureşti.

„Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a dispus azi ca Inspectoratul de Stat în Construcţii să aibă acces la orice autorizaţie sau documentaţie emisă de Primăria Municipiului Bucureşti sau de Consiliul General al Municipiului Bucureşti în ceea ce priveşte construcţiile din Capitală. Primarul Nicuşor Dan a întors astfel decizia de acum trei săptămâni a Direcţiei Generale Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul PMB, prin care arhitectul-şef al Capitalei, Ştefan Dumitraşcu, (numit în funcţie de precedentul primar), refuza solicitarea Inspectoratului de Stat în Construcţii de a pune la dispoziţia ISC o serie de documente”, se arată într-un comunicat al PMB.

Conform aceleiaşi surse, noul primar al Capitalei consideră că e nevoie de „transparenţă deplină” în Bucureşti în legătură cu documentele de urbanism şi autorizaţiile de construcţie.

„Instituţiile de stat cu atribuţii de control, dar şi bucureştenii au dreptul să ştie cum s-au dat autorizaţii de construcţie în Capitală. A bloca astfel de informaţii e o sfidare inacceptabilă. Doresc o primărie transparentă şi conştientă de responsabilităţile ei în faţa publicului”, a precizat Nicuşor Dan. AGERPRES

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.