Sursa foto: youtube

Primăria Sectorului 5 pune la dispoziția autorităților centrale un centru de vaccinare dotat la cele mai înalte standarde. Este vorba despre Complexul Multifuncțional „Sfântul Andrei”, situat în incinta Liberty Mall. Aici vor funcționa patru puncte de vaccinare, cu o capacitate totală de 240 de persoane, zilnic.

Centrul a fost avizat de către Prefectură, urmând să fie avizat și de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) a Municipiului București.

Primarul Cristian Popescu Piedone a declarat că așteaptă avizul DSP București probabil chiar în cursul zilei de azi.

După finalizarea campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, aici va funcționa un centru stomatologic destinat persoanelor cu venituri reduse din Sectorul 5.

Cristian Popescu Piedone a subliniat dificultățile financiare prin care trec autoritățile locale din toată țara, care trebuie să aloce fonduri pentru organizarea de centre de vaccinare, în condițiile în care bugetul de stat pe anul în curs nu a fost încă adoptat și primăriile nu dispun de bani la bugetele locale.

Centrul de vaccinare de la Complexul Multifuncțional „Sfântul Andrei” se adaugă altor trei centre situate în Sectorul 5. Este vorba despre centrul de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, de pe Șoseaua Viilor nr. 90, cu 4 puncte de vaccinare, despre cel de la „Institutul Național de Expertiză Medicală și Recuperarea Capacității de Muncă”, de pe Strada Panduri nr. 22, cu 3 puncte de vaccinare și despre cel de la „Spitalul Universitar de Urgență București”, de pe Splaiul Independenței nr. 69, unde funcționează două centre cu 5 puncte de vaccinare.

sursa-bucurestifm.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.