O mare companie americana de tehnologie avertizează! Peste 10% dintre locurile de muncă actuale vor fi automatizate în următorul deceniu.

Meserii care acum par desprinse din SF precum „creator de realitate virtuală și augmentată” sau „designer avatari robotici” vor lua locul Joburilor clasice, în următorii 10 ani.

Printre joburile care vor dispărea în următorii 25 de ani se numără contabilii, lucrători agricoli şi chiar muncitorii în construcţii.

Analiştii în securitate cibernetică, designerii de avatari robotici, inginerii biomedicali și cei genetici vor fi, însă, la mare căutare.

Argumentul angajatorilor este acela că roboţii sunt mai productivi decât oamenii, nu vor concediu și nu îşi dau demisia. Sunt exact calitățile pe care le vor „vâna” recrutorii în anii următori.

Tehnologia va intra foarte mult în zona medicală, telemedicină, inginerie genetică, etc.

Agricultura tehnologizată e un alt domeniu de viitor. La fel chimia, biochimia, materialele inteligente.

Vestea bună e că niciodată dezvoltarea tehnologică nu a dus la șomaj masiv, ci la reorganizare și recalificare.

Oamenii nu vor avea altceva de făcut decât să se adapteze cerinţelor impuse de piața muncii.

sursa-bucurestifm.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.