21.9 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024

O clădire din 1928 situată într-o zonă protejată a Capitalei intră în consolidare în acest an

O clădire de cinci etaje, cu risc seismic, construită în 1928, situată într-una din zonele protejate ale Capitalei, intră în consolidare anul acesta, a anunţat, marţi, primarul Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, imobilul se află pe str. Dianei nr. 2, are funcţiunea de locuinţe colective şi spaţii cu altă destinaţie, fiind încadrată în clasa de risc seismic I.

„S-a emis autorizaţia de construire, urmează atribuirea lucrărilor şi relocarea proprietarilor. După finalizarea lucrărilor de consolidare se vor reface faţada, mansarda, finisajele interioare, se vor termoizola pereţii exteriori etc. Cromatica şi texturile de pe faţade vor fi conform cu cele originale, astfel încât la finalizarea lucrărilor faţadele vor avea aspectul arhitecturii care a existat la vremea la care a fost construită clădirea” a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Lucrările sunt finanţate prin PNRR, şi conform contractului de finanţare perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni. AGERPRES

* Sursa foto:  Nicuşor Dan / Facebook.com

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie