23.5 C
București
marți, mai 21, 2024

Nu-ți ignora copilul interior, invită-l la dialog!

Fiecare purtăm în noi un copil care joacă un rol decisiv în evoluția noastră ca adulți.  De cele mai multe ori ne este teamă să ne aşezăm în faţa oglinzii interioare, o oglindă teribil de clară, pentru a vedea cu ochii sufletului cine suntem cu adevărat ca adulţi şi cine am fost în copilărie, de unde vin fricile şi vulnerabilităţile noastre, lipsa curajului de a ne întoarce în trecut şi de a ne rezolva problemele.

De ce traumele vin din copilărie şi de ce se perpetuează o dramă a copilului nostru interior este o întrebare cu nenumărate răspunsuri. Fundația Calea Victoriei te provoacă să depășești obstacolele care apar în drumul spre o maturitate sănătoasă la cursul online Copilul interior: depășirea traumelor, vulnerabilităților și tiparelor relaționale cu Sorin Lucaci, scriitor, psiholog și realizator TV, care începe de vineri, 14 octombrie, ora 19:00.

Temele abordate:

  • Identificarea tiparelor interioare: copilul interior, copilul vulnerabil, copilul impulsiv, copilul fericit. Vom vorbi despre libertatea de a exprima nevoi şi sentimente, de a fi văzuţi şi ascultaţi, despre limite realiste şi declanşatorii comportamentelor de tip copil.
  • Traumele din copilărie, nevoi nesatisfăcute, credinţe limitative şi tipuri de ataşament. Tiparele dăunătoare sau disfuncţionale în care suntem blocaţi în prezent îşi au sursa în copilărie şi în adolescenţă, când unele dintre nevoile noastre fundamentale nu au fost împlinite: nevoia unei legături sigure cu alţi oameni, nevoia de autonomie şi competenţă, nevoia de afecţiune, empatie, apreciere.
  • Tipare relaţionale disfuncţionale, răni emoţionale, temeri şi vulnerabilităţi. Ce deosebeşte modul adult sănătos de alte tipare comportamentale? Examinarea propriului comportament şi planificarea schimbărilor
  • Cum gestionăm emoţiile negativeȘtim că viața e grea și ne simțim neajutorați în confruntarea cu emoțiile. Este necesar să învățăm să trăim, să eliberăm acele emoții negative într-un mod cât mai igienic cu putință.

Mai multe informații despre curs și înscrieri poți afla de aici.

Foto: Pexels

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie