23.5 C
București
marți, mai 21, 2024

Nu-nseamnă că trebuie să punem dop.

… nu puneți arpacașul la fiert, nu se duce dracului Capitala așa ușor.

„Falimentul” Capitalei cauzat de folosirea proastă a banilor nu-nsemnează nimic: și în nici un caz că trebuie să stingem lumina, să nu mai tragem apa la veceu și să ne luăm de mîncare doar seara, cînd magazinele reduc prețul alimentelor ce expiră a doua zi.

Așa ar vrea unii să ne purtăm, doar pentru că – cică – „nu sînt bani”.

Sînt aceia care n-au înțeles niciodată că un oraș bun, un oraș omenesc – acel oraș în care ne place să trăim – însemnează și o sumedenie de lucruri publice care se-ntîmplă.

Printre ele, fir-ar să fie, și hulitele „pomeni”: în realitate evenimente, concursuri, festivaluri pe care oamenii le așteaptă cu drag și la care participă cu bucurie.

Da: mi-am deplasat curul la sumedenie de concerte, de zile festive, de festivaluri și de fiecare dată m-am simțit bine printre concetățenii mei, văzîndu-i cu ochii strălucitori, bucuroși că sîmt împreună, așa cum a lăsat Dumnezeu-drăguțul.

Cît de milă mi-a fost de fiecare mărginit care-n toți acești oameni n-a văzut niciodată decît „prostime care pune botul”!

Așadar, la adăpostul pretextului că „nu sînt bani”, Primăria n-ar trebui să mai organizeze nimica drăguț în folosul oamenilor.

Mai ales cînd e vorba de Festivalul de Folclor, care 12 ani la rînd a fost o bucurie, strîngînd mii de oameni în Cișmigiu!

Da’ dă-i dracu de săraci, ce le mai plac mocăciunile – ce nevoie au ăștia să le dăm muzică populară gratis?

Doar că tot din folclor vine și vorba aceea cuminte: „nu mor caii cînd vor cîinii”. Se va plăti și prostia, și mediocritatea, și lașitatea, și complicitatea, și mai ales hoția din administrația noastră publică; dar pînă atunci să ne bucurăm împreună: de tort, nu de colivă.

de The Hungry Mole

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie