14.7 C
București
luni, septembrie 20, 2021

Nicușor Dan vrea ca Bucureștiul să obțină împrumuturi mai mari!

Sursa foto: Nicușor Dan/Facebook

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan solicită sprijinul Guvernului pentru ca municipalitatea să-și poată achita datoriile, iar investițiile să se realizeze din fonduri europene dar și din împrumuturi.

Astfel, edilul Capitalei solicită eșalonarea datoriei către ANAF începând cu anul 2022 și creșterea plafonului de îndatorare al Bucureștiului.

De asemenea, primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat, astăzi, că Primăria Capitalei și-a exprimat opțiunea pentru cumpărarea activelor de la Electrocentrale București S.A. (ELCEN).

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) și Guvernul, prin Ministerul de Finanțe trebuie să își dea acordul pentru achiziția activelor ELCEN.

Activele ELCEN au fost evaluate, în anul 2016, la circa 1 miliard de lei. Însă, în ultimii ani, această valoare a mai scăzut din cauza lipsei investițiilor în ELCEN.

De aceea, în intenția exprimată de către PMB, a fost condiționată achiziția de reevaluarea activelor ELCEN, iar primarul Capitalei se așteaptă ca valoarea să fie mai mică.

Valoarea activelor va fi plătită în tranșe, prima dintre acestea, plătibilă în cursul acestui an, putând ajunge la 2-300 de milioane de lei, a opinat Nicușor Dan.

Cei 2-300 de milioane de lei ar putea fi obținuți din împrumuturi, dacă Guvernul va aproba mărirea limitei de îndatorare a PMB, a mai spus edilul șef.

Cât privește situația rețelei de termoficare, primarul general al Capitalei Nicușor Dan a explicat că, în prezent, se depun eforturi pentru a se interveni cât mai prompt la avarii. În plus, se comunică mult mai eficient cu cetățenii, prin intermediul callcenter-ului PMB. Din vară, însă, vor demara lucrările de reabilitare a rețelei de termoficare. Din păcate, singurul contract atribuit, deocamdată, este cel de 60 kilometri către Compania Municipală Energetica.

Pentru cei 210 de kilometri a căror reabilitare va fi finanțată din bani europeni, urmează să fie demarată procedura de achiziție publică.

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a mai anunțat că Primăria Capitalei va pune la dispoziție, pentru faza a doua a campaniei de vaccinare, Spitalele „Colțea”, „Colentina” și „Obregia”, plus Circul Metropolitan. Vor fi 5 centre cu 30 de puncte de vaccinare.

Nicușor Dan a mai anunțat că, la solicitarea Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București sau a Prefecturii, va pune la dispoziție cei 140 de medici și asistenți medicali școlari, pentru a participa la echipele mobile de vaccinare.

Primarul Capitalei a mai anunțat că Spitalul Modular „Pipera” va fi închis, temporar, deoarece a scăzut numărul de persoane care au nevoie de îngrijiri medicale. Dacă numărul de cazuri va crește, din nou, spitalul va putea fi reactivat.

sursa-bucurestifm.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.