Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat astăzi că, în acest moment, există numai două avarii punctuale în rețeaua de termoficare.
Însă, sunt multe blocuri unde agentul termic este sub parametrii. Această situație este cauzată de decizia de a nu furniza agent termic la o temperatură și o presiune prea mare, pentru că rețeaua de termoficare să nu înregistreze avarii de mari proporții.

„În acest moment, există doar două avarii minore pe reţeaua secundară care vor fi remediate până azi în cursul după-amiezii, însă există multe blocuri din Capitală care au furnizarea sub parametri. A fost o decizie care s-a luat, existau două alternatenative, fie se merge aşa cum se merge, decizia care s-a luat, pe funcţionarea sub parametri, fie se forţa reţeaua pentru o temperatură mai mare şi implicit o presiune mai mare cu riscul ca ea să crape şi atunci decizia care s-a luat la nivelul Termoenergetica a fost să meargă pe prima variantă, a nu se forţa reţeaua, deci se poate produce mai mult, se poate pune presiune pentru a transmite mai mult, dar ne este frică, acum, când este frig afară, să nu crape reţeaua şi atunci să fim nevoiţi să lăsăm o zi şi jumătate, două, multe blocuri fără căldură şi atunci am ales varianta asta”, a declarat Nicuşor Dan.

sursa-bucurestifm.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.