O serie de muzee din Capitală îşi suspendă activitatea ca urmare a măsurilor speciale luate de autorităţi pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus.

* Muzeul Municipiului Bucureşti anunţă suspendarea până la data de 31 martie a manifestărilor culturale organizate la muzeele din componenţa sa: Palatul Suţu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Theodor Aman, Observatorul Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu”, Muzeul ”Dr. Nicolae Minovici”, Muzeul ”George Severeanu”, Muzeul Ligia şi Pompiliu Macovei, Muzeul ”Victor Babeş” şi Muzeul Frederic şi Cecilia Cuţescu Storck.

„Ca urmare a şedinţei Comandamentului de urgenţă convocat la Primăria Municipiului Bucureşti în 09.03.2020 şi a hotărârii nr. 6 din 06.03.2020 a Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, manifestările culturale organizate la muzeele din componenţa Muzeului Municipiului Bucureşti se suspendă până la data de 31 martie. Manifestările culturale vor fi reprogramate unde acest lucru este posibil”, se precizează într-un anunţ postat pe site-ul muzeului.

* Şi Muzeul Naţional al Literaturii Române „se aliniază măsurilor luate de Primăria Municipiului Bucureşti, în contextul apariţiei primelor cazuri de coronavirus în Capitală şi a măsurilor de limitare a unei epidemii cu potenţial mare de extindere şi anunţă suspendarea tuturor vizitelor grupurilor de elevi/turişti, a evenimentelor, a repetiţiilor şi a oricăror activităţi educative şi culturale, pentru perioada 9 – 31 martie.

„Avem convingerea că acestea reprezintă cele mai bune variante de prevenţie pe care le putem adopta. În funcţie de evoluţia situaţiei, perioada menţionată se poate extinde. Expoziţia de bază din strada Nicolae Creţulescu 8 şi Casele memoriale ale MNLR rămân deschise, fără a se permite accesul grupurilor organizate”, precizează instituţia.

* Muzeul de Istorie Naturală „Grigore Antipa” rămâne închis până la primirea avizului pentru desfăşurarea vizitării, aviz solicitat de la Direcţia de Sănătate Publică Locală.

„Instituţiile din subordinea Ministerului Culturii, inclusiv Muzeul Antipa, au fost informate cu privire la măsurile speciale luate de Comandamentul de urgenţă şi Primăria Municipiului Bucureşti pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus. Acestea prevăd că manifestările publice sau private, organizate în spaţii deschise sau închise, cu un număr de participanţi mai mare de 1.000 de persoane sunt suspendate. Evenimentele pentru care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane decât cel prevăzut în hotărârea menţionată pot fi organizate doar după obţinerea aprobării de la Direcţiile de Sănătate Publică Locale”, precizează instituţia amintită.

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat luni suspendarea activităţii teatrelor aflate în subordinea Primăriei Capitalei. Ea a precizat, de asemenea, că vor fi suspendate concerte şi manifestări ale mai multor instituţii – Opera Comică, Centrul Municipal pentru Tineret, Centrul pentru Seniori, ARCUB, Creart, PROEDUS, Muzeul Literaturii, Muzeul Municipiului Bucureşti.

Instituţiile din subordinea Ministerului Culturii au fost informate cu privire la interzicerea manifestărilor publice sau private, organizate în spaţii deschise sau închise, cu un număr de participanţi mai mare de 1.000 de persoane. AGERPRES

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.