Poate am înțeles eu greșit. Primăria Generală vrea să refolosească 600 din autobuzele Mercedes Citaro, apelând la bani europeni, via Ministerul Mediului. Mai precis ar fi vorba despre 150 de milioane de euro. De banii ăștia 500 de autobuze ar fi trecute pe gaz(generic vorbind, nu mă ucideți cu amănunte!), iar 100 ar fi transformate în troleibuze. Adică, practic, o reconstrucție a respectivelor epave, se știe, cele trase pe dreapta sunt ”canibalizate”, bancă de ”organe” pentru cele încă în exploatare. Refacerea implică și schimbarea interiorului, și montarea de aer condiționat, probabil și ceva WiFi și alte bazaconii.

Asta ar duce prețul unui autobuz transformat și recondiționat la 250.000 de euro. Merită efortul ăsta financiar, sau la banii ăștia puteam cumpăra unele noi? Pentru STB, unde probabil se va face reconversia e o veste bună. Au de lucru muncitorii și personalul tehnic. Bănuiesc că deja au făcut ceva prototipuri, pentru încercări, trebuie omologate. N-ar fi rău să ne refacem capacitatea de producție în materie de astfel de mijloace de transport, dar și capacitatea tehnică de proiectare și de execuție. De văzut ce și cum. Numai să nu-i vină idei crețe lui Dan…

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.