28 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Măsuri de fluidizare a traficului în zona Podului Grant: Mai multe echipaje de poliţie şi delimitatoare pe traseul tramvaielor 11 şi 44

Primăria Capitalei anunţă măsuri pentru fluidizarea traficului în zona Podului Grant, precum suplimentarea numărului de echipaje de poliţie rutieră care dirijează traficul şi delimitatoare pe traseul tramvaielor 11 şi 44.

Deciziile au fost luate ca urmare a blocajelor din trafic cauzate de lucrările de reabilitare şi consolidare la Podul Grant pe sensul Crângaşi-Turda, informează Primăria Capitalei, luni, într-un comunicat de presă.

„Începând de marţi 17 octombrie, va fi suplimentat numărul de echipaje de poliţie rutieră care vor dirija traficul în intersecţiile afectate de lucrări. Poliţiştii care vor dirija traficul în intersecţii vor aloca timpi necesari fluxurilor de maşini astfel încât să favorizeze rutele alternative. Vom modifica diagramele semafoarelor din intersecţiile Şos. Orhideelor cu Bulevardul Dinicu Golescu, respectiv Bulevardul Dinicu Golescu cu str. Witting astfel încât timpii de aşteptare pentru şoferi pe sensul Orhideelor- Gara de Nord să fie mai mic”, transmite sursa citată.

Totodată, în zilele următoare STB va monta delimitatoare pe traseul tramvaielor 11 şi 44 de la Maternitatea Giuleşti până la Bulevardul Constructorilor. În măsura în care fluxul de călători o va impune, va fi suplimentat numărul de tramvaie de pe liniile 11 şi 44. De asemenea, dispeceratul STB va lua măsuri pentru dirijarea în timp real a mijloacelor de transport public pentru a evita aglomerarea mai multor vehicule în aceeaşi zonă, precizează PMB.

Primăria recomandă participanţilor la trafic care se deplasează dinspre Calea Giuleşti înspre Gara de Nord să folosească ruta ocolitoare Calea Plevnei – Ştirbei Vodă – Str. Buzeşti şi traseele alternative prin Şoseaua Virtuţii – Splaiul Independenţei, respectiv Calea Crângaşi – străzi adiacente – Calea Giuleşti.

„Restricţiile sunt semnalizate cu ajutorul unor panouri de presemnalizare instalate în intersecţiile principale. Rugăm participanţii la trafic să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri”, transmite sursa citată.

Totodată, PMB face apel la bucureşteni să aleagă, în măsura în care este posibil, mijloacele de transport în comun în defavoarea autoturismului personal.

Deciziile au fost luate într-o şedinţă la care au participat primarul general al Capitalei şi reprezentanţi ai Brigăzii Rutiere, Poliţiei Locale a Sectorului 1, Poliţiei Locale a Sectorului 6, Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, STB şi Administraţiei Străzilor.

Primăria subliniază că reabilitarea şi consolidarea podului Grant este „necesară şi de importanţă majoră pentru siguranţa” tuturor participanţilor la trafic.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat în această dimineaţă şi pe toată perioada lucrărilor. Îi asigurăm pe bucureşteni că monitorizăm în permanenţă starea traficului şi vom lua măsuri suplimentare acolo unde situaţia o va impune”, se mai arată în comunicat. AGERPRES

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie