Fara suparare, dar nu cred ca mastile de protectie si manusile sunt accesorii optionale! Daca statul impune obligativitatea purtarii lor, indiferent de motive orice cetatean este obligat (vom vedea in ce fel) sa si procure aceste bunuri. La costuri mari, de ordinul sutelor de lei lunar, pentru o familie de trei persoane.

In aceasta situatie, nu putem vorbi de persoane defavorizate. Nu este un lux si nici o suma modica achizitionarea acestor produse. Daca statul asigura bonuri de masa, tichete de vacanta ar face bine sa acorde si vouchere pentru echipament de protectie obligatoriu. Eventual, sa impuna angajatorilor protectia salariatilor prin distribuirea acestor produse.

O politica publica de sanatate nu se rezuma la impunere de a valma. Este o decizie strategica, rezonabila si eficienta, care include planuri, metode si monitorizari fezabile. Asa cum fiecare contribuie la finantarea sistemului de sanatate, este de asteptat ca statul sa asigure in mod egal, nediscriminatoriu, accesul la aceste bunuri de stricta necesitate in scopul protejarii sanatatii publice.

de Claudiu Lucaci

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.