25.3 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Lovitura pentru cluburile din centrul vechi al capitalei

Lovitura pentru cluburile din centrul vechi al capitalei, Proiect de OUG pentru interzicerea evenimentelor în clădirile cu bulină, este menită să eșueze.

Cea mai simplă metodă este delegarea de responsabilitate: dacă pățesc clienții tăi ceva pentru că tu știai că ai clădirea fărămițată și ai insistat să înghesui oameni acolo pentru profit, faci pușcărie de la 20 la 50 ani, în funcție de victime.

Responsabilitatea este împărțită între proprietarul clădirii și chiriașul care o operează pentru profit. Dacă sunt una și aceeași persoană, se aplică pedeapsa maximă. Dacă nu este evaluat riscul asociat clădirii și nu are asigurare, se aplică pedeapsă cu viața pentru genocid.

Responsabilitatea NU poate fi delegată consumatorului, nici prin consimțământul acestuia manifestat la achiziția biletului de acces (pentru că prevăd o șmecherie aici) – pentru că legiuitorul nu are de unde să știe dacă erau sau nu clienții sub influența alcoolului sau substanțelor când și-au manifestat consimțământul.

Interzicerea completă va eșua din nou, până la următoarea tragedie, când „o fost nevoie, să moa’ oameni”, ca să renoveze niște inconștienți clădirile cu risc seismic.

Vlad Stoicescu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie