5.9 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Incendiu Văcăreşti/ Sunt mai multe focare, vântul intensifică arderea

Incendiul din Delta Văcăreşti se manifestă pe o suprafaţă de 20.000 mp, dar posibilităţile de înaintare ale autospecialelor spre zona centrală a focarului sunt limitate, iar vântul intensifică arderea, informează ISU-BIF.

Potrivit sursei citate, acţionează 11 autospeciale de stingere, dar s-a solicitat suplimentarea dispozitivului.

„Sunt mai multe focare de incendiu, posibilităţi limitate de înaintare cu autospecialele dinspre dig spre zona centrală a focarului. Vântul intens influenţează direcţia de propagare a flăcărilor şi intensifică arderea”, precizează sursa amintită.

Administraţia Parcului Natural Văcăreşti menţionează, însă, că incendiul are loc într-o perioadă când reptilele şi amfibienii sunt încă în hibernare.

„Păsările vor sosi abia la sfârşit de martie, astfel că impactul evenimentului asupra speciilor şi habitatelor este minim”, adaugă administraţia parcului într-o postare pe Facebook. AGERPRES

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie