Nimic deosebit, doar o ditamai consola prăbușită de la un balcon pe strada Lipscani nr. 1, consolă care putea să rănească sau să omoare pietoni. Din fericire, n-a pățit nimeni nimic, totul ok, nu acționăm decât dacă-s victime.

Aici e tot centrul vechi bucureștean, dar în afara „zonei-pilot” pietonale, unde e distracția maximă. Așa cum e cazul pe la noi, proprietarul clădirii a eșuat să pună în siguranță fațada iar autoritățile locale au eșuat să-l someze să facă asta, dacă e clădire care ține de un privat. Dacă e a statului, e cu atât mai grav. Prin extrapolare, e cazul multor imobile de dinainte de al Doilea Război Mondial ale căror fațade se scurg pe trotuare, degradare accelerată.

Nu există un plan concret de reabilitare ok a fațadelor vechi reprezentative, dar măcar avem concerte, festivaluri și inaugurări de monumente. Lucrurile care contează!

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.