39.4 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024

Imagine inedită cu slujba de Înviere la Mănăstirea Antim, în 1952, în plin regim stalinist!

Imagine inedită cu slujba de Înviere la Mănăstirea Antim, în 1952, în plin regim stalinist! Este surprinzător numărul mare de credincioși care au participat, dar la fel de surprinzător că evenimentul a fost documentat de agenția oficială de presă a Republicii Populare Române – numele țării noastre la acea dată. Astfel de manifestații nu erau pe gustul regimului comunist, însă ele nu au fost explicit interzise, iar Biserica Ortodoxă a continuat să funcționeze și în deceniile postbelice.

Pe fundal, se observă biserica Mănăstirii Antim, ctitorită de Antim Ivireanul la 1713-1715. Cu timpul, ansamblul bisericesc s-a dezvoltat, adăugându-se clădiri, însă o parte din zidul de incintă și cuhnia (bucătăria) au fost demolate în anii ’80 pentru trasarea b-dului Unirii și ridicarea blocurilor care în prezent ascund acest ansamblu arhitectural de seamă al Capitalei.

foto: Agerpres

Radu Tutu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie