39.4 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024

Habar n-aveam de strada asta: Ion Voinescu

Semne bune : str. Ion Voinescu 24

scris de Ando

Habar n-aveam de strada asta: Ion Voinescu. Era februarie 2022, bănănăiam prin zonă fără un rost anume şi m-am pomenit intrând pe ea, pe la capătul dinspre Piaţa Alba Iulia.

Aşa, am dat de casa asta de la nr. 24, aflată atunci în lucru. Bineînţeles că privirea mi s-a oprit la acel brâu ornamentat cu simboluri art deco. Am pozat-o pentru că, de prea multe ori, astfel de ornamente dispar după diverse modificări sau renovări.

Apoi, de curiozitate, m-am uitat şi pe google maps şi am văzut cum arăta clădirea în 2019.

Luat cu altele, abia de curând am revăzut fotografia de anul trecut şi, de data asta, m-am dus ţintit la „locul faptei”. Iată cum arată, acum, casa:

Lucrările sunt în faza finală, dar cred că putem afirma că a ieşit ceva bun. S-a păstrat acel brâu ornamental, iar supraetajarea s-a făcut decent, fără deja clasica „cutie” cu faţetele din tablă, cocoţată peste vechea clădire.

P.S.1: interesant că pe aceeaşi stradă, la numărul 13, găsim acelaşi gen de ornament.

P.S.2: Acel Ion Voinescu (1816-1855) care dă numele străzii a fost maior, membru în guvernul provizoriu din timpul Revoluției de la 1848, dar internetul ni-l aduce in faţă pe Ion Voinescu (zis şi Ţop), vestitul portar al CCA-ului şi al naţionalei de prin anii ’60.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie