Mai multe organizaţii pornesc într-un marş împotriva poluării din Bucureşti, cerând imperativ Primăriei Capitalei şi Ministerului Mediului să ia măsuri urgente, în contextul creşterii alarmante a poluării în marile oraşe. Organizatorii cer autorităţilor transport durabil, spaţii verzi şi monitorizarea adecvată a calităţii aerului, anunta ieri news.ro.

Că avem nevoie de oxigen cred că este un adevăr care nu mai trebuie explicat sau nuanțat. Poate doar anunțat. Asta mi-aș fi dorit de la aceste organizații cu perdea ecologistă care anunță jihadul si apocalipsa ce urmează să apară în Capitală. De ce spun perdea? Nu vreau sa subminez vreo componentă ecologistă din societatea românească. Aș fi primul să o susțin fără rezerve, dar trebuie să fim maturi dacă tot ieșim la proteste și o ardem ca Greta de România.

Dacă alegerile locale ar fi trecut mă jur că aș fi participat și eu alături de ei. Da…cunosc ideea că în proximitatea campaniei electorale e cel mai bine să pui pe tapet asemenea probleme stringente, dar e și un mod de a pune pe masa propriul interes nedeclarat.

Realitatea bate la ușă în cele din urmă, chiar și pentru aceste organizații care, deși militează pentru ceva real, cer imposibilul.

Pentru inceput – trasport durabil. Ce înseamnă mai exact acest lucru și cum putem să-l dobândim. Poate trebuie modificată legea achizitiilor publice vis a vis de procesul de atribuire a contractelor. E o idee tehnică. Măcar ofer eu soluții dacă organizatorii nu.

Next – spații verzi – Pai eu mi-aș dori ca Bucureștiul să fie o gradină supraetajată. Iubesc natură mai ceva ca Calistrat Hogaș, merg pe munte și mor să vorbesc cu florile. Cum naiba fac fezabil, posibil acest vis? O întrebare pe care organizatorii nu au ridicat-o din păcate.

Next and last -monitorizarea aerului – Pai ministerul are toate aceste masurători si UE bineînțeles pe care tot încercăm să o mințim în legătură cu aerul nostru strămoșesc/capitalist.

Ce vor/urmăresc aceste organizații?

*Le recomand mai mult oxigen pentru aflarea/conștientizarea adevărului.

Cu drag,

Alexandru Filimon

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.