Foto: Biroul de presa PMB

”După 7 ani de blocaje”, proiectul Park & Ride Cora Pantelimon va fi gata în această toamană, dă asigurări primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, potrivit news.ro. Edilul spune că nu este vorba doar despre 500 de locuri de parcare, ci și de un terminal pentru pentru tramvaie, autobuze, microbuze private. Valoarea investiţiei este de aproximativ 21 de milioane de euro.

Primarul Capitalei a verificat, astăzi, stadiul lucrărilor pe şantierul parcării de la intersecţia Şoselei Vergului cu Şoseaua Pantelimon, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei.

„Încă un proiect important pentru bucureşteni, preluat de la zero în 2016, devine realitate. Park & Ride Cora Pantelimon, doar o groapă în urmă cu patru ani, va fi gata în această toamnă, după şapte ani de blocaje. În acest moment, etapele cele mai complicate au fost terminate. Vă reamintesc faptul că pentru realizarea parcării a fost schimbată soluţia tehnică. Nu era posibilă construirea unei parcări subterane, aşa cum s-a dorit iniţial de fosta administraţie a Capitalei. Noua soluţie tehnică, o parcare supraterană cu 500 de locuri cu terminal STB, a fost realizată prin întocmirea unui PUZ, aprobat la nivelul CGMB”, a afirmat Gabriela Firea.

„Nu construim doar o simplă parcare etajată, ci un nod intermodal care include tramvaie, autobuze şi peroane pentru microbuze private. De asemenea, este pregătit terenul şi pentru viitoarea staţie de metrou din zonă. Astfel, şoferii care vin din afara Capitalei îşi vor putea lăsa maşinile în parcare şi de acolo să circule spre centrul oraşului folosind mijloacele de transport în comun. Anul trecut am semnat contractul de execuţie, au fost obţinute toate avizele, inclusiv autorizaţia de construire şi s-a emis ordinul de începere a lucrărilor”, a adăugat primarul general.

Potrivit edilului, până în prezent au fost finalizate fundaţia parcării şi fundaţiile rampelor, au fost montaţi stâlpii metalici, iar acum se montează traversele metalice. Structura propriu-zisă a parcării este într-un stadiu avansat.

De asemenea, s-a turnat betonul pentru fundaţia drumului înspre Pantelimon şi a fost aşternut stratul de asfalt. Pentru calea de rulare a tramvaiului, au fost montate curbele, macazul, dar şi peste 36 de metri de şine. Se lucrează in continuare la fundaţie înspre staţia existentă acum în zonă.

sursa-bucurestifm.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.