38.4 C
București
luni, iulie 15, 2024

Fără apă caldă și căldură în case, dar cu facturi plătite, bucureștenii pot cere banii înapoi de la Termoenergetica!

Bucureștenii care nu au avut căldură și apă caldă, dar și-au plătit facturile, își pot recupera banii de la Termoenergetica.

La sfârșitul anului 2022, ANPC a efectuat controale la Compania Municipală Termoenergetica București, în urma cărora, furnizorul de agent termic și apă caldă a fost amendat cu 10.000 de lei.

Sancțiunea a fost dată deoarece, atât căldura, cât și apa caldă, nu au fost livrate conform standardelor, cu toate că tarifele au fost încasate.

Primăria Sectorului 5 a anunțat că persoanele afectate de avariile Termoenergetica își pot recupera sumele încasate abuziv de către CMTB.

Locuitorii din zonele Rahova, Ferentari, Sebastian, 13 Septembrie, care nu au avut apă caldă și căldură, pot solicita restituirea sumelor încasate abuziv de Compania Municipală Termoenergetica București, a transmis PS5.

Posibilitatea de recuperare a sumelor achitate este valabilă pentru toți locuitorii Bucureștiului.

Primăria Sectorului 5 a menționat și care sunt pași ce trebuie urmați pentru ca oamenii să poată primi banii înapoi.

  • aceștia trebuie să facă o poza la contorul blocului, în care să se vadă atât temperatura apei calde, cât și a agentului termic
  • să facă o sesizare prin care se solicită compensarea facturii
  • atât poza, cât și sesizarea trebuie trimise la adresa de e-mail: office@cmteb.ro.

Compania Termoenergetica va fi astfel obligată să restituie sumele ce au fost plătite, deoarece agentul termic nu a fost livrat.

Baza legală pentru acest demers este reprezentată de contractul încheiat de către Asociațiile de Proprietari și Termoenergetica. Mai exact, este vorba despre articolul 6, alineatul 7, litera b și de articolul 7, alineatul 3.

sursa-bucurestifm.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie