7.3 C
București
joi, februarie 29, 2024

Facem, șefu’, da’ nu facem noi? – deviza autorităților locale din București.

Papa Francisc a binecuvântat un copil în scaun cu rotile după ce a coborât din avion la București. E binecunoscut că suveranul pontif se preocupă de soarta persoanelor defavorizate, inclusiv cele cu dizabilități.

În iureșul lor heirupist-ceaușist dinaintea vizitei papale, autoritățile locale bucureștene au asfaltat țac-pac strada General Berthelot în ultimele săptămâni. Aici e Catedrala Sf. Iosif, unde Papa oficiază o slujbă. Bucureștiul e un oraș neaccesibilizat pentru persoanele cu dizabilități, rampele de acces sunt făcute în general la mișto iar lifturile speciale de acces în pasaje sunt de obicei nefuncționale.

Parte a acțiunii „Vopsitul gardului”, în timp ce asfaltau trotuarul din fața catedralei, autoritățile au observat că persoanele în scaun cu rotile nu pot intra în lăcașul de cult așa că au băgat bitum la greu și au făcut o rampă din asfalt. Bonus: au îngropat treapta inferioară a clădirii. Rampa improvizată arată jenant pe lângă treptele de secol 19, de calitate excelentă.

Facem, șefu’, da’ nu facem noi? – deviza autorităților locale din București. Nu le pasă de cetățeni, dacă fac ceva, fac doar de ochii lumii. În rest capitala rămâne un oraș ostil față de pietoni și neincluziv față pe persoanele cu dizabilități.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie