EXCLUSIV. Pictorii văd Bucureștiul printr-o gamă de culori diversificată. Fiecare culoare reprezintă ceva din elementele ce compun un oraș foarte pestriț cromatic. Ecaterina Bălănescu a povestit într-un scurt interviu cum vede spațiul urban actual.

În ce culori ai picta Bucureștiul actual?

În galben și toate nuantele de gri – eu văzând orașul acesta – ca un oraș al cimentului – galbenul vine ca notă personală.

Ce-ți place artistic cel mai mult la București și spațiul urban în general?

Casele din cartierele vechi – clar! Din punct de vedere urbanistic – nu-mi place Bucureștiul. Nu există un plan general de dezvoltare cu etape clare și termene, nu există din păcate un plan de salubrizare (în centru, gunoiul se tine pe strada până la colectare), despre protecția patrimoniului arhitectural – nici vorbă, până la urmă – eu cam sufăr mergând prin oraș. Noroc cu câte o vilă, două plus imaginația artistică!

În ce proiecte ești implicată în prezent?

Un proiect ( în documentare) despre Japonia pe la 1800. Nu pot dezvalui prea mult, dar voi reeni cu mult mia multe detalii ce cu siguranță vor capta atenția persoanelor interesate de București.

Ecaterina Balanescu este designer de interior si grafician. Lucrările sale de grafică și pictură se regăsesc în colecții din România, Rusia, Italia, Suedia, Franța, Anglia, SUA.

Ultima expozitie (pe o temă urbană) a fost- București-Constanta-București – mai 2018 Galeria Occidentului București.

Autor: Alexandru Filimon 

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.