24.5 C
București
vineri, iulie 19, 2024

E ok și cu fântâni care se animă pe muzică, dar asta nu e o prioritate a Bucureștiului acum.

Nebunie  seara  la București: „Simfonia Apei” dă startul „sezonului fântânilor” din Piața Unirii și reconfirmă politica administrativă a Primăriei București: pâine și circ + ignorarea problemelor reale ale orașului, sistemice, complexe și care cer rezolvare urgentă.

Am explicat anii trecuți cum fântânile, deja parțial igienizate în mandatul PNL-PSD Sorin Oprescu (2012 – 2015), au fost incluse într-un proiect costisitor de refacere aprobat în interimatul PNL la Primăria București prin Răzvan Sava primar general interimar (începutul lui 2016), proiect implementat de Apa Nova în administrația PSD Gabriela Firea (2016 – prezent) prin ignorarea totală a semnificației din anii ’80 a fântânilor (județele României) și distrugerea masivă a mozaicurilor originale din bazine.

În același timp, foarte aproape, unul dintre cele mai circulate trotuare din București, cel din fata Magazinului Unirea, e praf, cu pavele sparte și gropi, zici că au fost bombardamente, mizeria de acolo e de nedescris. Autoritățile știu situația și o ignoră. E ok și cu fântâni care se animă pe muzică, dar asta nu e o prioritate a Bucureștiului acum.

Capitala României e ostilă față de pietoni, bicicliști și monumente istorice, spațiile pietonale sunt jalnice, inundate de mașini și mobilier urban kitschos în exces, cablurile de pe stâlpi mai au un pic și ne sufocă iar fatadele imobilelor sunt mascate de publicitatea extrem de agresivă. La toate astea se adaugă lipsa unei viziuni coerente măcar pe termen mediu, totul fiind politizat și gândit strict pe mandate de 4 ani.

Ce chestie, ARCUB și CREART, entități ale PMB dedublate reciproc care fac chermezele de tot felul refuză să răspundă cetătenilor care întreabă cât costă pâinea și circul ce țin loc de competență și transparență. La anul sunt iar locale, spor la vot!

de Raiden

foto-Ioana Rascanu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie