6.6 C
București
joi, februarie 22, 2024

E foarte greu de reconstituit ceva de epocă într-un oraș haotic așa cum e Bucureștiul …

Ieri a fost premiera filmului „Moromeții 2”. În martie am asistat la filmarea câtorva scene pentru producția asta. Acum știm că era vorba despre manifestația pro-regalistă din 8 noiembrie 1945, când au existat ciocniri în Piața Palatului Regal (Piața Revoluției de azi) între susținătorii regelui Mihai (văzut ca ultimul bastion al democrației din România la acea dată) și susținătorii guvernului pro-comunist Petru Groza, instaurat la 6 martie 1945.

În București e aproape imposibil să filmezi orice se desfășoară în epoci trecute pentru că spațiul public e schimbat fundamental, mutilat de mesh-uri/panouri/bannere publicitare, fațadele sunt parazitate de aparatele de aer condiționat amplasate la întâmplare, anvelopările termice au schimbat aspectul original al clădirilor iar la nivel de stradă/trotuar, excesul de zel al autorităților și lăcomia în cheltuirea aberantă a banilor publici au adus materiale care arată jenant. E foarte greu de reconstituit ceva de epocă într-un oraș haotic așa cum e Bucureștiul în care coerența, chiar și numai la nivel de zonă centrală, nu există. Dar nici n-am auzit să se plângă multă lume.

Dacă ați văzut sau o să vedeți Moromeții 2, ziceți-ne cum vi s-a părut.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie