25 C
București
vineri, iulie 19, 2024

Din presa vremii– Rank Xerox

Puțin înțeles și lăudat rolul banalului copiator în vremurile grele ale sfîrșitului comunisului! De ce? Fiindcă la „xerox” – cuvînt devenit comun în limba noastră – au circulat în anii aceia tone de literatură interzisă ori doar inaccesibilă; ce gură de aer pentru omul care simțea că se sufocă!

Afacerile continentale ale companiei, conduse de la Londra, se extind în toată Europa de Est la sfîrșitul anilor ’60. Se organizează expoziții periodice și permanente în care se prezintă echipamentele și, cîțiva ani mai încolo, ajunge prin toată țara trenul companiei, pornit într-un uriaș turneu de promovare; neobositul director zonal de vînzări – Gordon Planner – participă la recepții și evenimente.

De-a dreptul delicioase sînt, însă, reclamele la multiplicarea lesnicioasă a oricăror hîrtii de prin birouri, care-s publicate de-a lungul anilor ’70 atît în presa centrală cît și în revistele de știință, tehnică și economie.

Atît de… occidentale, nu erau chiar nesincronizate cu viața de atunci, încă neatinsă de greutăți, lipsuri și tăierea legăturilor cu lumea liberă.

de The Hungry Mole

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie