38.4 C
București
luni, iulie 15, 2024

Daca in urma cu multi ani nu ar fi fost luata in deradere ipoteza construirii unei gari noi

Se lucreaza de mult. La bretelele de intrare-iesire ale podului Grant in relatie cu Calea Gulesti se lucreaza destul de tacticos. E suparare mare ca e blocaj din cauza lucrarilor. Adica daca nu se lucreaza e rau dar si daca se lucreaza atunci nu e bine (zice un personaj fabulos prin longevitatea in pielea personajului NIMENI IN DRUM dar pe care din nu stiu ce motive lumea il mai percepe ca pe un personaj care ar avea motive sa aibe discurs public).

Problema fundamentala este cea a insuficientei conectivitati intre sud-vest si nord-est in Bucuresti pentru ca majoritatea corporatistilor par ca locuiesc prin Militari-Drumul Taberei dar lucreaza prin Pipera sau Baneasa. Ca altfel nu e clar de ce e atat trafic dimineata si seara dinspre Virtutii respectiv dinspre zona Kiseleff.

Daca in urma cu multi ani nu ar fi fost luata in deradere ipoteza construirii unei gari noi, una mai complexa, cu mai multe conectivitati, pregatita pentru vreun ipotetic tren viitor de mare viteza si care sa fie localizata in zona podului Constantei – Triaj Chitila, ar fi putut exista o gandire pe termen lung de tesere a zonelor de oras care s-au dezvoltat independent la nord si la sud de calea ferata.

Odata mutata gara, calea ferata nu ar mai fi o bariera atat de neta asa ca s-ar putea face niste conexiuni directe, ocolind si Lacul Morii si nu doar pe doua firicele care sunt Podul Grant si Pasajul Basarab. Ar fi loc destul pentru un parc liniar al fostelor linii, cu niste strapungeri mai ample sau mai trotinetiste, una putand fi prelungirea Constructorilor ca legatura cu Piata Chibrit. Ceea ce este insa o problema reala in orasul asta este urbanismul de specula (facut de aia care plang dupa PUZ blocate) care produce ghetouri ca in catastrofa aia de la Chiajna-Rosu si din fostele incinte industriale din Militari, cu densitati de locuire care par ca nu vor sa ramana cumva mai prejos decat Gaza City. Asta produce de fapt traficul haotic pentru ca in ziua de azi nimeni nu prea mai pune piciorul pe plai ci pune doar pe pedala de acceleratie a SUV-ul din dotare.

Adrian Craciunescu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie